Vluchtende Duitsers met harddrugs aangehouden bij Woerden

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
WOERDEN - De politie heeft bij Woerden twee Duitsers aangehouden die de harddrug crystal meth in hun bezit hadden. Het gaat om mannen van 26 en 31 uit Keulen. De mannen vielen op omdat ze een verkeerscontrole probeerden te omzeilen en daarmee van de drugs af wilden komen die ze bij zich hadden.
Dinsdag zagen agenten op de A12 een auto rijden met een Duits kenteken. Toen de inzittenden de agenten zagen schrokken ze, waarop de politie hen bij Nieuwerbrug aan de kant wilde zetten voor een controle. Daarom gingen de verdachten ervandoor.

CRYSTAL METH

Met snelheden tot 150 kilometer per uur raasde de auto over de vluchtstrook richting Woerden. Het was druk op de snelweg en door het slechte weer was het volgens de politie erg gevaarlijk. Tijdens de achtervolging gooiden de mannen een blauwe doos weg, daarin bleek later crystal meth te zitten, een heel verslavende harddrug.
Na een achtervolging van drie kilometer wisten de agenten de Duitse auto klem te rijden. De politie werd daarbij geholpen door een vrachtwagenchauffeur die zijn truck dwars zette. Daarop konden de Duitsers aangehouden worden. Eén van de verdachten gaf een valse naam op, maar toen zijn identiteit gecontroleerd werd, bleek dat hij gelogen had en een bekende was van de politie.
De doos met drugs die was weggegooid werd gevonden en ook in de auto werd chrystal meth gevonden. Ook lagen er telefoons in de wagen, waaronder een zogenoemde crypto telefoon, die niet afgeluisterd kan worden. Ook trof de politie 1300 euro contant geld aan. De auto, drugs en het geld zijn in beslag genomen.