FC Utrecht neemt afscheid van Jensen en Makienok

David Jensen
David Jensen © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is na vandaag twee spelers armer: keeper David Jensen gaat naar Amerika en spits Simon Makienok vertrekt naar Duitsland.
Jensen verkast naar New York Red Bulls. De 27-jarige Deen was al enige tijd op zoek naar een nieuwe club. Na lange tijd eerste keeper te zijn geweest, verloor Jensen begin dit seizoen zijn basisplaats aan Maarten Paes. Nadat Paes geblesseerd raakte, huurde FC Utrecht Jeroen Zoet van PSV. De kansen op speeltijd waren dus zeer minimaal voor Jensen.

OOK MAKIENOK WEG

Ook Simon Makienok rondde vandaag zijn transfer af. Zijn vertrek is iets verrassender dan dat van Jensen. De boomlange spits uit Denemarken gaat naar Dynamo Dresden.
Die club is momenteel hekkensluiter in de 2. Bundesliga, het op een na hoogste niveau van Duitsland. Hij moet de Oost-Duitse club gaan behoeden voor degradatie.
Simon Makienok
Simon Makienok © Orange Pictures
Makienok (29) tekende in de zomer van 2017 een contract bij FC Utrecht. Door slepende blessures kwam de aanvaller in tweeënhalf jaar tot slechts negen wedstrijden namens de Domstedelingen.
Dit seizoen maakte Makienok zijn rentree bij FC Utrecht in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Excelsior'31. Hij scoorde direct. Ook bij zijn rentree in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard (6-0 zege) wist Makienok een treffer te maken. Daarna speelde hij nog tegen AZ en RKC Waalwijk.