Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'751 meldingen over misbruik bij Jehovah's Getuigen, verscherpt staatsonderzoek is nodig'

UTRECHT - De Jehovah's Getuigen Gemeenschap heeft een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik. Beschuldigingen daarover worden niet, of met tegenzin, gemeld aan de politie en er is een verscherpt staatsonderzoek nodig omdat het om een gesloten gemeenschap gaat. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht naar buiten gaat brengen, schrijft het AD.

De onderzoekers kregen liefst 751 meldingen binnen. Dat blijkt uit de dagvaarding van het kort geding dat Jehovah's Getuigen woensdag aanspande tegen de publicatie van het onderzoek. Het AD heeft die dagvaarding ingezien.

"In het rapport van de UU wordt ten onrechte getracht de bewering te rechtvaardigen dat de Jehovah's een gesloten gemeenschap zijn en een speciale interventie van de regering vereisen, inclusief toezicht op hun kinderen", schrijven de advocaten van de gemeenschap.

Driekwart van de slachtoffers van misbruik binnen de kerk van de Jehovah's Getuigen vindt dat ze door de kerk onvoldoende geholpen zijn. In het onderzoek deelden 751 respondenten een verhaal over seksueel misbruik. Bijna 300 mensen (292 om precies te zijn) deden dat voor zichzelf, 459 respondenten hebben melding gemaakt van misbruik van iemand in hun omgeving.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -