Ergernis over fietsen in freerunpark Jaarbeursplein

© RTV Utrecht
UTRECHT - In het tijdelijke freerunpark op het Jaarbeursplein in Utrecht worden fietsen gestald en dat is GroenLinks, D66 en VVD een doorn in het oog.
De fracties vinden het goed dat sporten in de openbare ruimte wordt gestimuleerd, maar constateren ook dat freerunners de baan vaak niet kunnen gebruiken doordat fietsers hun rijwiel vastmaken aan de obstakels waarover gesprongen en geklommen moet worden. Volgens GroenLinks, D66 en de VVD kan dit gevaarlijke situaties opleveren voor de sporters.
Rechtsonder het freerunpark.
Rechtsonder het freerunpark. © CU2030
De partijen vragen het college onder meer of het bereid is om duidelijker aan te geven (bijvoorbeeld met bordjes) dat het hier gaat om een freerunpark en dat fietsen stallen niet de bedoeling is. Ook willen de partijen weten of het stadsbestuur mogelijkheden ziet om fietsen die er staan weg te halen of te verplaatsen.
© RTV Utrecht
GroenLinks en D66 ondersteunen het beleid van de gemeente om alleen gevaarlijk gestalde fietsen weg te halen, zolang er nog onvoldoende capaciteit is aan plekken om je fiets te stallen. De VVD vindt dat er ook gehandhaafd moet worden op hinderlijk gestalde fietsen, zeker rondom de stationsstallingen.
© RTV Utrecht