Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vreemde mensen knuffelen op Utrecht Centraal: 'Je voelt het tintelen door je hele lichaam'

UTRECHT - Het is vandaag nationale knuffeldag. De feestdag moedigt mensen aan om familie en vrienden vaker een omhelzing te geven. Miranda Roijakkers deelde vandaag gratis knuffels uit op Utrecht Centraal. Dit doet ze omdat ze eenzaamheid wil doorbreken en liefde wil verspreiden.

"Als je een knuffel echt binnen laat komen, kun je dat voelen tintelen in je hele lichaam. Dat is gewoon heel fijn", zegt Miranda. Ze probeert oogcontact te maken met voorbijgangers en spreekt ze aan. "Het is vandaag wereldknuffeldag", zegt ze. Daarna omhelzen ze elkaar blij. "Ik zie een stralende lach op mensen hun gezichten komen en dat dragen zij weer over op een ander." Wel vraagt ze, voorafgaand aan de knuffel, iedereen netjes om toestemming.

Ik had nog nooit van een nationale knuffeldag gehoord."
Sara (12 jaar)

LIEFDEVOL

Miranda wil graag dat mensen liefdevol met elkaar omgaan en de knuffels weer doorgeven aan anderen. "In de wereld gaat niet iedereen altijd even liefdevol met elkaar om", zegt Miranda. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen van zichzelf houden. Door met elkaar te knuffelen en liefdevol naar jezelf te zijn, kun je dat leren."

Het voelt heel liefdevol."
Miranda Roijakkers, knuffelaar

Een meisje loopt langs en als Miranda om een knuffel vraagt doet ze enthousiast mee. "Het is leuk want het kan echt iemands dag maken", zegt de 12-jarige Sara. "Als iemand verdrietig is en je knuffelt diegene dan kan hij of zij zich beter voelen. Ik had nog nooit van een nationale knuffeldag gehoord. Nu weet ik ook dat het bestaat, dus misschien kan ik er nu ook mee verder gaan. Zoals anderen knuffels geven."

OP DE KAART

Dat Miranda veel vreemde mensen knuffelt, vindt zij helemaal niet ongemakkelijk. "Voor mij voelt dat gewoon heel liefdevol. Ik vind dat helemaal niet moeilijk of vervelend. Ik vind het gewoon heel fijn als je op die manier de liefde over kan dragen."

Knuffeldag keert jaarlijks terug op 21 januari en Miranda wil dit voortaan elk jaar blijven doen. "Dit kan ik niet meer aan mij voorbij laten gaan, want nu staat Knuffeldag in Nederland op de kaart." Maar het allerliefste zou Miranda willen dat het 365 dagen per jaar knuffeldag zou zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -