Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gemeente Utrecht: minister onderschat lerarentekort

UTRECHT - Volgens de gemeente Utrecht heeft minister Arie Slob van Onderwijs geen goed beeld van het lerarentekort in het basisonderwijs. De maatregelen die hij treft zouden niet genoeg helpen om het probleem op te lossen.

Utrecht heeft samen met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een brief gestuurd naar de regering. De hoofdstad kampt naar eigen zeggen met een gemiddeld lerarentekort van 13 procent. In Utrecht zou het probleem 'niet minder urgent' zijn.

Den Haag en Rotterdam melden meer dan vierhonderd "verborgen vacatures" die zijn opgelost door bijvoorbeeld onbevoegden voor de klas te zetten. De voorgenomen maatregelen van de minister vinden de gemeentes niet toereikend.

De bedragen die het ministerie beschikbaar stelt "doen bij lange na geen recht aan de omvang van de crisis waarin ons onderwijs binnen de G4 zich momenteel bevindt". De steden willen structurele investeringen in salarissen.

Volgende week donderdag en vrijdag gaan basisschoolleraren opnieuw staken. Hoewel er een nieuw cao-akkoord is, vindt de AOb nog steeds dat er structurele investeringen nodig zijn om de loonkloof met het voortgezet onderwijs te dichten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -