Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Filmtheater Slachtstraat' moet in oude pand van 't Hoogt komen

UTRECHT - Het Utrechts Monumentenfonds gaat samen met filmmaker en filmhuiseigenaar Jos Stelling onderzoeken of er een nieuw filmhuis in het oude pand van 't Hoogt kan komen. Voor het complex is zelfs al een naam onthuld: Filmtheater Slachtstraat.

Het Utrechtse Monumentenfonds was eerst van plan om woningen te realiseren in het pand en het minder monumentale deel aan de Slachtstraat te verkopen. Maar volgens de stichting past een culturele functie ook: "Het is onze droom om een sprankelende herbestemming te realiseren in 't Hoogt, waarbij het monument behouden blijft en het erfgoed leefbaar is voor het publiek," zegt directeur Suzan te Brake.

Stelling is al eigenaar van het Louis Hartlooper Complex en Springhaver, de twee andere filmhuizen binnen Utrecht. In totaal moeten er in Filmtheater Slachtstraat drie filmzalen en een kleine foyer komen. Om dat te bereiken moet wel een extra vloer in het pand worden toegevoegd. Volgens Stelling zullen de films en culturele activiteiten in het nieuwe filmhuis vergelijkbaar zijn met die van Springhaver en het Louis Hartlooper Complex.

De overige panden in het complex worden ingevuld met onder meer een nieuw op te zetten Museum voor het Kruideniersbedrijf. De initiatiefnemers laten weten nog op zoek te zijn naar meer partijen. De komende maanden gaan het Utrechts Monumentenfonds en Jos Stelling samen onderzoeken of hun plan levensvatbaar is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -