Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Celstraffen geëist voor ramkraak bij Coolblue Utrecht

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist 14 maanden cel tegen de 22-jarige Utrechter die wordt verdacht van een ramkraak op de Coolblue in Utrecht. Bij die kraak in juli werd de glazen pui van de elektronicawinkel aan het Europaplein met een gestolen zwarte Audi geramd.

De politie wist twee van de drie mannen, die op scooters vluchtten, al snel na een achtervolging in te rekenen. In de tas die ze bij zich hadden, werden spullen gevonden die bij de Coolblue waren gestolen. Een derde verdachte werd kort daarna ook aangehouden.

Twee van hen, de 22-jarige man en zijn 17-jarige kompaan, hebben volgens het OM de ramkraak gepleegd. Een 20-jarige andere man wordt verdacht van het leveren en stelen van de auto waarmee de pui werd geramd.

De 22-jarige verdachte, die de auto vermoedelijk bestuurde tijdens de ramkraak, is daarnaast ten laste gelegd dat hij in de nacht daarvoor een vrachtauto van zijn werkgever in Vianen heeft gestolen. Die vrachtwagen stond geparkeerd in de wijk Lunetten en omwonenden hebben `s nachts de scooters daar ook weg horen rijden.

Uit het onderzoek bleek verder dat de jongste verdachte een dag voor de kraak diverse gereedschappen heeft gekocht bij een bouwmarkt, zoals een breekijzer, betonscharen, een voorhamer en hoofdlampjes. Deze hoofdlampjes zijn te zien bij de verdachten op de beelden van de ramkraak. Daarnaast is volgens het OM meer "overtuigend bewijs" gevonden in telefoons van de verdachten.

De zaak tegen de minderjarige medeverdachte is vanmiddag achter gesloten deuren behandeld. Tegen deze 17-jarige verdachte is 178 dagen jeugddetentie geŽist waarvan 150 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Met als bijzondere voorwaarden toezicht door jeugdreclassering, een taakstraf van honderd uur waaronder ook een leerstraf, een contactverbod met de medeverdachten en Intensieve Trajectbegeleiding.

De zaak tegen de 20-jarige medeverdachte is aangehouden. Hij is ziek maar wil wel een verklaring afleggen tegenover de rechters. Wanneer deze zaak zal worden behandeld, is nog niet bepaald.

Op 12 december vond er bij hetzelfde filiaal van de Coolblue een plofkraak plaats. Deze zaak is nog niet opgelost.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -