Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrecht krijgt wellicht woonplicht in strijd tegen huisjesmelkers

UTRECHT - De kans is groot dat Utrecht een woonplicht gaat invoeren bij de verkoop van woningen. Daarop hintte wethouder Lot van Hooijdonk vandaag tijdens het wekelijkse vragenuur.

Een woonplicht wil zeggen dat de koper ook zelf in een woning moet gaan wonen. Dat voorkomt dat huisjesmelkers de prijs van woonhuizen opdrijven en zo een koopwoning onbereikbaar maken voor veel woningzoekenden.

Een grote meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad wil dat er een einde komt aan het opkopen door beleggers van woningen in de stad. Daarom wil de raad dat er een dergelijke woonplicht komt in de stad. Amsterdam gaf eerder al aan dat te willen.

Floor Koning van GroenLinks stelde vandaag vragen aan het college. Koning wilde weten: "Deelt de wethouder de mening van de fracties dat invoering van een woonplicht ook in Utrecht kan bijdragen het beheersen van verkoopprijzen van nieuwbouwwoningen?" De partijen willen er zo voor zorgen dat woningen betaalbaar blijven, en dat toekomstige inwoners van de stad niet afhankelijk worden van beleggers.

Wethouder Van Hooijdonk wilde geen antwoord geven op de vraag of het college voor een woonplicht is. In plaats daarvan zei ze dat het college binnenkort met een brief voor de raad komt waarin het ingaat op de vraagstelling. Uit de manier van antwoorden valt op te maken dat het college daarbij ook in zal gaan op de door een meerderheid van de raad gewenste woonplicht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -