Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Voormalig Tivoli aan Oudegracht opent pas eind 2021 weer de deuren

UTRECHT - Het duurt minstens tot eind 2021 voordat het oude Tivolipand aan de Oudegracht opnieuw in gebruik kan worden genomen. Dat schrijft wethouder Eelco Eerenberg aan de Utrechtse gemeenteraad.

Ontwikkelaar Stadswaarde wil een restaurant, hotel en ambachtelijke bedrijven in het historische pand vestigen. Met dit plan won de ontwikkelaar in oktober 2018 de zogeheten tender die de gemeente had uitgeschreven. De verwachting was toen dat het complex eind 2020 de deuren kon openen voor het publiek.

Eerenberg schrijft de raad nu dat het wat langer gaat duren. Stadswaarde heeft de plannen inmiddels uitgewerkt in een definitief ontwerp, maar nog niet alle vergunningen zijn rond. Omdat het complex aan de Oudegracht een monument is, gaat het volgens de wethouder om een uitgebreide procedure die minstens een half jaar in beslag neemt.

Totdat de vergunningen zijn afgegeven, blijft het pand eigendom van de gemeente en kan Stadswaarde dus niet met de verbouwing beginnen. De ontwikkelaar hoopt nu in het najaar van 2020 met de werkzaamheden te starten. Als dat lukt, wordt verwacht dat het pand eind 2021 voor het publiek kan worden geopend.

Het roemruchte poppodium Tivoli aan de Oudegracht sloot in 2014 haar deuren. Daarna bood het pand onder meer enige tijd onderdak aan Kytopia. Het pand wordt nu beheerd door leegstandsbeheerder Ad Hoc.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -