Tijdelijk nieuwe locatie voor Stichting burgerinitiatief Woudenberg na verwoestende brand

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
WOUDENBERG - Een lichtpuntje voor de Stichting burgerinitiatief Woudenberg: er is tijdelijk een nieuw pand gevonden voor de stichting. Morgen gaan ze open in het voormalige pand van de Kwantum aan de Parallelweg in Woudenberg.
In de nacht van vrijdag op zaterdag brak brand uit in het oorspronkelijk pand van de stichting in Scherpenzeel. Alles ging in vlammen op: kleding, voedsel, maar ook koelkasten, vriezers en laptops. Allemaal bedoeld om minderbedeelden in de regio een handje te helpen.
"Catastrofaal", noemde voorzitter Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg het. Hij riep iedereen op om spullen of geld te doneren, zodat de Voedsel- en Kledingbank weer haar werk kan doen. En aan die oproep wordt massaal gehoor gegeven.

'SPRAKELOOS'

Gisteren reden mensen al af en aan met spullen die ze kwamen doneren. Een ook vandaag stroomden volgens Van den Essenburg de spullen en levensmiddelen binnen op de inzamelingsplekken die tijdelijk in het leven waren geroepen. "We zijn sprakeloos van wat dit teweeg heeft gebracht." Ook zijn inmiddels de eerste donaties binnen. Via de website Geef.nl werd in een dag tijd al 170 euro opgehaald.
Het inzamelen gaat de komende dagen verder. Vanaf morgen zijn mensen welkom in het nieuwe pand aan de Parallelweg 18 in Woudenberg.