Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rechtbank verweert zich tegen tramschutter-tweet Peter R. de Vries

UTRECHT - De rechtbank heeft zowel van de politie als de Dienst Vervoer & Ondersteuning gehoord dat Gökmen T. zich maandag ernstig verzette toen hij naar de zitting gebracht moest worden. Daarmee reageert de rechtbank op Peter R. de Vries, die zegt dat de tramschutter gewoon bereid was naar Utrecht te komen.

De politie belde 's ochtends om te vertellen dat ernstig geweld nodig zou zijn tegen T. Daarna bevestigde de Dienst Vervoer & Ondersteuning zijn gewelddadige houding in een mail aan de rechtbank. Op basis daarvan besliste de rechter dat T. dan beter in zijn cel in Vught kon blijven.

"Zoals de voorzitter op de openbare zitting aangaf, bleek uit die informatie dat de verdachte agressief was, niet mee wilde werken en dat een speciaal team nodig zou zijn om hem - vermoedelijk met aanzienlijk geweld - alsnog te vervoeren", schrijft de rechtbank nu. De rechtbank zegt nog altijd van die info uit te gaan.

TWEET DE VRIES

Ondanks dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries gisteren iets heel anders tweette. "Hij werkte volledig mee, er is geen geweld gebruikt en hij stond klaar om - geboeid - vervoerd te worden." Hoe De Vries aan die info komt, is onduidelijk.

De rechtbank vraagt de politie nu om opheldering over wat er precies is gebeurd. Verder toont de rechter medeleven met nabestaanden van de schietpartij op het 24 Oktoberplein. "De rechtbank realiseert zich dat onder meer nabestaanden en slachtoffers met andere verwachtingen naar de zitting zijn gekomen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -