FC Utrecht heeft de smaak te pakken en wint in Almelo

© Orange Pictures
UTRECHT - Een uitstekend spelend FC Utrecht heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg van John van den Brom kwam op achterstand, maar richtte zich daarna op en won: 1-3.

SPITSENSTRIJD

Het duel tussen beide ploegen stond bovendien in het teken van de strijd tussen twee veelbesproken spitsen. Cyriel Dessers stond tot afgelopen zomer onder contract bij de Domstedelingen, waar hij in 56 wedstrijden tot een schamel aantal van dertien treffers kwam en nimmer wist te overtuigen. Het maakte dat de 25-jarige in een ruildeal werd betrokken met Adrían Dalmau, die zich vorig seizoen bij Heracles ontpopte tot fervent doelpuntenmaker.
Inmiddels kan het verschil bijna niet groter zijn, want Dessers scoorde al elf goals in zestien wedstrijden, terwijl Dalmau al maanden kwakkelt met zijn fitheid en niet aan de aftrap verscheen voor het treffen met zijn oude club.
Zoals wel vaker dit seizoen begon het elftal van Van den Brom uitstekend aan de wedstrijd. FC Utrecht had het overwicht, creëerde wat kansen, maar verzuimde zichzelf te belonen middels een paar treffers. Na een half uur was het de thuisploeg die wat uit de schulp kroop en bijna op voorsprong kwam, toen voormalig Heraclied Justin Hoogma een bijna zeker doelpunt van de lijn moest halen. Vlak voor rust kwamen de Almeloërs op voorsprong, toen Orestis Kiomourtzoglou vogelvrij stond in het strafschopgebied en de bal eenvoudig langs doelman Maarten Paes schoot: 1-0.

VEERKRACHT

Na rust kwamen de Utrechters getergd uit de kleedkamer en werd het bij de hand genomen door Bart Ramselaar, die vorige week ook al belangrijk was door te scoren. Tegen Heracles deed hij dat nog eens dunnetjes over. De Amersfoorter was het eindstation van een mooie aanval en tekende zo voor de 1-1. Daarna ging FC Utrecht op zoek naar meer.
De voorsprong kwam er ook, toen Mark van der Maarel - die uitstekend speelde - Gyrano Kerk met wat fortuin kon aanspelen in het vijandelijke strafschopgebied. De vleugelspits draaide goed weg en schoot daarna de 1-2 binnen, alweer zijn zesde competitietreffer van dit seizoen.
Daarna was het tijd om de voorsprong met hand en tand te verdedigen. Dat lukte en leidde zelfs in blessuretijd nog tot het mooiste moment van de wedstrijd, toen Ramselaar er nog één keer vandoor ging. Op de hielen gezeten door een paar Heracles-spelers bleef de middenvelder uitermate rustig en besliste hij eigenhandig het duel, waardoor zijn ploeg drie heel belangrijke punten kan bijschrijven.
Beluister hier de 1-3 van Bart Ramselaar terug