Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rechter oordeelt: Bazaar per 1 februari dicht

UTRECHT - Slecht nieuws voor de Utrechtse Bazaar: de rechter heeft besloten dat de gemeente de huurovereenkomst met het bedrijf mag beŽindigen. De Bazaar heeft een betalingsachterstand van bijna een half miljoen en moet uiterlijk 1 februari de deuren sluiten.

Bazaar-directeur Laurens van der Heijden noemt het nieuws vooral voor alle standhouders 'heel erg verdrietig'. "Dat zijn er in totaal zo'n tweehonderd."

STRIJDBAAR

Toch legt Van der Heijden zich niet zomaar bij het besluit van de rechter neer. Hij hoopt dat de gemeente alsnog wil meedenken over een oplossing, waardoor de Bazaar toch kan blijven bestaan.

"De signalen die uit de samenleving komen zijn zeer bemoedigend", zegt de directeur hoopvol. "Ook zijn er veel raadsleden die de Bazaar een warm hart toedragen." Van der Heijden wil zo snel mogelijk met de gemeente overleggen. "Ik hoop volgende week al aan tafel te zitten."

GESCHIEDENIS

De Utrechtse Bazaar werd in 1981 opgericht. De overdekte markt groeide uit tot een bekend dagje uit en meer dan alleen een markt. Je kan er bijvoorbeeld naar de kapper of nagelstylist, er zijn live-optredens, kinderattracties en een bingo. In 2012 verhuisde de markt noodgedwongen van de Bloemenveiling in Vleuten naar een hal aan de Groenewoudsedijk bij bedrijventerrein Papendorp. Volgens Van der Heijden betaalt hij op deze locatie een veel te hoge huur: 700.000 euro, waar volgens hem 425.000 euro marktconform zou zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -