Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Leerdamse supermarkt weer open na brand: "Alles zat onder het roet"

1/4
LEERDAM - Supermarkt MCD in Leerdam gaat zaterdag weer open. Zo'n drie weken geleden werd het pand getroffen door een brand. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar dat viel flink tegen.

"Alles zat onder het roet", vertelt supermarktmanager Mark Verlijsdonk. De politie doet nog altijd onderzoek naar de brand, die mogelijk is aangestoken.

In de winkel nemen professionele schoonmakers de laatste stukken onder handen. Het supermarktpersoneel zorgt voor nieuwe prijskaartjes. "Het is hectisch. Dit wil je niet meemaken", vertelt Verlijsdonk, "zeker niet in de kersttijd, wat normaal gesproken een toptijd is voor supermarkten."

 Het dak van de slijterij is verbrand Het dak van de slijterij is verbrand | Foto: RTV Utrecht / Annemarie de Wit

ROET

De vlammen bleven bij de brand beperkt tot het dak van de slijterij, onderdeel van de supermarkt. In de supermarkt zelf is geen vuur geweest. Toch lag over alle spullen een roetlaag. Alles moest daarom worden vernieuwd of ontsmet. "Ik heb geen flauw idee van bedragen, maar de schade is gigantisch", aldus Verlijsdonk.

Hij somt op: "De plafonds zijn vernieuwd, evenals de kassa's en de beeldschermen. Verder zijn alle schappen uit elkaar gehaald en zijn de koelingen tot op het laatste schroefje uit elkaar gehaald. De ventilatoren zuigen lucht en dus roet op. Alles moest tot in detail worden schoongemaakt."

De tekst gaat verder onder de video:

Leerdamse supermarkt weer open na brand: "Alles zat onder het roet"


De komende dagen worden de laatste schappen gevuld. Ook gaan de koelingen weer aan. Supermarktmedewerkers hebben tijdens de bouwwerkzaamheden toch wat kerstversieringen opgehangen. Sinterklaas mogen ze dan gemist hebben; voor de kerstinkopen zijn klanten weer welkom bij de MCD.

 De koelingen van de supermarkt zijn nog leeg De koelingen van de supermarkt zijn nog leeg | Foto: RTV Utrecht / Annemarie de Wit


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -