LIVEBLOG: Zwak FC Utrecht verliest nipt van hekkensluiter

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht gaat tegen hekkensluiter RKC Waalwijk op jacht naar de vierde plek. John van den Brom kan niet beschikken over Mark van der Maarel, hij is geblesseerd. Zijn vervanger is Leon Guwara. Verder is de basis hetzelfde als in de vorige wedstrijd tegen AZ. Het duel is LIVE te horen op Radio M Utrecht, 93.1 FM.
EINDSTAND 0-1
- Bedankt voor het volgen. Verslag en reacties zijn straks te lezen op rtvutrecht.nl.
95' Afgelopen! FC Utrecht klimt niet naar de vierde plek door de nederlaag.
95' Vrije trap FC Utrecht wordt hard weggeschoten door een RKC'er.
94' FC Utrecht speelt vooral op de helft van RKC, maar keeper Vaessen komt niet in de problemen.
90' Vijf minuten extra tijd.
89' Spierings zijn schot gaat via een Utrecht-speler over de achterlijn. RKC doet niks met de corner.
87' Poeh, wat een mogelijkheid voor FC Utrecht. Hoogma torent boven iedereen uit en kopt na een corner net over.
86' Kans voor Klaiber. Hij schiet van net buiten de zestien recht in de handen van de doelman.
85' RKC Waalwijk lijkt onvermoeibaar. Ze houden goed stand.
81' "De minste wedstrijd van FC Utrecht dit seizoen die ik tot nu toe gezien heb", vertelt commentator René van den Berg.
81' Wissel RKC Waalwijk. Vente uit en Bilate in, een spits voor een spits.
80' Inderdaad, geen hands. Er wordt verder gevoetbald.
79' VAR-situatie. Twijfel over hands van RKC'er in de zestien, maar in de herhaling blijkt het geen hands.
76' Reuzekans voor Maher. Via de kluts komt de bal bij de middenvelder, die zijn schot tegengehouden ziet worden door Vaessen. Makienok kan de rebound niet binnenwerken.
73' Wissel FC Utrecht. Makienok vervangt Van Overeem.
72' "Voetballend gezien komt FC Utrecht er niet doorheen", aldus analist Gert Kruys.

69' GOAL RKC WAALWIJK

Melle Meulensteen kopt uit een vrije trap de 1-0 binnen.
69' Terechte gele kaart voor Hoogma. Hij trekt een RKC'er naar de grond en heeft geen oog voor de bal.
68' Kans RKC Waalwijk. Keeper Paes klemt een schot in de handen.
67' Ook een wissel bij RKC Waalwijk, Tahiri voor Maatsen.
66' Eerste wissel FC Utrecht. Cerny komt erin voor Bahebeck.
58' Weer klinkt gemor vanaf de tribunes.
56' De vijfde hoekschop van RKC Waalwijk levert niks op. Daartegenover kreeg FC Utrecht slechts één corner.
55' Klaiber krijgt geel voor een tackle. Volgens analist Gert Kruys onterecht, omdat de tackle op de bal is.
54' RKC Waalwijk bouwt een muur in de eigen zestien.
51' Grote kans voor Guwara. Hij schiet in de hoek waar keeper Vaessen ligt.
45' Er is afgetrapt in de tweede helft.
45' Rust. Geen extra tijd. Terwijl een fluitconcert klinkt, zoeken spelers de kleedkamer op.
44' Wat een grote kans voor RKC. Het schot in de hoek van Bakari wordt gekeerd door Paes.
43' De eerste helft is nog niet afgelopen, maar sommige supporters gaan alvast naar de drank- en eettentjes.
41' "FC Utrecht heeft het moeilijk en lijkt een ploeg zonder vertrouwen. In sommige fases is RKC zelfs beter", vat analist Gert Kruys samen.
37' "Utrecht wakker worden", zingen supporters op de Bunnikside. En zij hebben gelijk volgens commentator René van den Berg. Beluister het commentaar van hem en analist Gert Kruys hier.
35' Gele kaart Gustafson. Hij duwt een speler te hard door de ogen van de arbiter, voordat de corner is genomen door RKC Waalwijk.
30' Spierings van RKC Waalwijk gaat naar de grond in de zestien van FC Utrecht. Van der Eijk vindt het geen overtreding van Hoogma.
28' De wedstrijd kabbelt voort. Weinig noemenswaardigs in stadion Galgenwaard de laatste minuten.
21' RKC Waalwijk heeft nauwelijks wat in te brengen. Soms melden ze zich op de helft van de thuisploeg, maar grote mogelijkheden blijven uit.
17' Twee kansen op rij voor FC Utrecht via Van de Streek en Maher.
13' Guwara geeft voor. De bal bereikt Van Overeem, wiens schot ruim naast gaat.
10' Na het begin is FC Utrecht slordiger. Grote kansen creëeren lukt niet.
6' Kansje voor FC Utrecht. Leon Guwara snijdt naar binnen, maar zijn schot vliegt ruim langs het doel.
4' Een aardig begin van FC Utrecht. RKC Waalwijk heeft moeite om op de helft van de Utrechters te komen.
1' De wedstrijd is begonnen.
- Scheidsrechter is Sander van der Eijk.
- FC Utrecht haalt vertrouwen uit de onderlinge resultaten. Al achttien wedstrijden op rij hebben de Utrechters niet verloren van de Waalwijkers.
- In het linkerrijtje van de Eredivisie staan de ploegen dicht bij elkaar. FC Utrecht, de huidige nummer zeven, springt bij winst naar de vierde plek.
- Goed op de hoogte beginnen aan het duel? Lees dan de voorbeschouwing.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen (c), Hoogma, Guwara; Van Overeem, Maher, Gustafson, Van de Streek; Kerk, Bahebeck.
RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Delcroix, Bakari; Rienstra (c), Spierings, Leemans; Maatsen, Vente, Sow.