Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht opent skybox in Wilhelmina Kinderziekenhuis

1/4
UTRECHT - Tientallen kinderen stonden vanmiddag te springen van blijdschap in de hal van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Daar werd de FC Utrecht-skybox geopend. De skybox is bedoeld om de kinderen te laten ontspannen en zo even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ze kunnen er onder meer wedstrijden kijken en gamen.

Na het doorknippen van het lint door directeur Thijs van Es van FC Utrecht en Edward Nieuwenhuis, wetenschappelijk manager divisie kinderen van het WKZ, mochten de kinderen dan eindelijk naar binnen. Met veel enthousiasme werd door de jonge patiënten en FC-Utrecht voetballers Urby Emanuelson en Joris van Overeem, de skybox uit het cadeaupapier gescheurd.

 FC Utrechtspelers openen skybox in het WKZ. FC Utrechtspelers openen skybox in het WKZ. | Foto: RTV Utrecht / Maxime le Cotey

GAMEN EN CHILLEN

"Het is een supermooi initiatief, zo'n skybox in een ziekenhuis", zegt de middenvelder Urby Emanuelson. "Als je ziet hoe enthousiast de kinderen worden dan doet iedereen dat goed." Aanvullend hierop zegt FC Utrechtdirecteur Van Es: "Er is niets mooier dan de 32e skybox van FC Utrecht te realiseren waarin alle kinderen, ouders en verzorgers met elkaar kunnen ontspannen, wedstrijden kunnen kijken, gamen en onze spelers kunnen ontmoeten. Dat leek ons de mooiste manier om ook echt die verbinding tussen het WKZ, de maatschappij en FC Utrecht verder vorm te geven."

Esme (12), bekijkt nieuwsgierig de skybox vanuit haar rolstoel. "Ik vind het super leuk. Je verwacht het niet in een ziekenhuis. En dat ik dit mag meemaken is best wel leuk." Zelf kijkt ze heel af en toe naar een wedstrijd. "Ik hoop hier te kunnen kijken naar een voetbalwedstrijd van FC Utrecht, maar het leukste is dat ik hier met vrienden kan zitten."

ENTHOUSIAST

Pascale Broks, directeur van Stichting Vrienden van het UMC Utrecht is razend enthousiast. "Kinderen vinden het heel erg belangrijk dat er aan hun gedacht wordt op een plek die zichtbaar is en niet ergens weggestopt in het ziekenhuis. Dus als je binnenkomt moet het een vrolijke entree zijn met veel licht en op kinderen ingericht. Kinderen moeten zicht daar prettig voelen."

Het project trok gedurende de verbouwing veel aandacht en wekte nieuwsgierigheid op bij de patiëntjes. "Er was gisteren een kindje die liep hierlangs en die zei letterlijk; 'ik hoop dat ik hier een nachtje mag blijven want ik mag vandaag al weg. Maar ik wil de opening meemaken van de skybox.' Dan breekt mijn hart. Dan zie je hoe zoiets leeft."

WKZ EN FC UTRECHT

"Dit is waanzinnig. Dit waar is FC Utrecht voor staat", vertelt Van Es. "Het gaat bij ons om twee dingen: top presteren in de Eredivisie en het andere is mensen raken in het hart op een positieve manier. En dat wij als FC Utrecht een bijdrage kunnen leveren op deze manier, in dit geval aan de kinderen van het WKZ, is natuurlijk waanzinnig."

Urby Emanuelson wil vaker langskomen voor de kinderen. "Nu met de skybox gaat dat zeker gebeuren. We kunnen met hen met de PlayStation spelen en tv kijken." Wijzend naar de skybox zegt hij: "Een aantal spelers is nu ook aan het spelen, dus dat zal wel vaker gaan gebeuren denk ik. Ik ga zo ook nog een potje met de kinderen doen."

 Urby Emanuelson is populair in het WKZ Urby Emanuelson is populair in het WKZ | Foto: RTV Utrecht / Maxime le Cotey

MET DE FAMILIE

"Ik vind het er heel mooi uit zien en het zit heel lekker", zegt Beau-aimée (10) terwijl ze met haar handen over de grote rode leren stoelen wrijft. "Ik denk dat als het hier heel lang blijft dat er ook heel veel kinderen er leuk kunnen spelen. Ik ga hier vooral gamen."

Beau-aimée weet nog niet precies welk spel. FIFA, als toch wel meest voor de hand liggende spel, kent ze wel. "Maar het is leuker als ik met m'n broer kan spelen. Want hij kan het heel goed en ik niet. Dus dan is het extra grappig. Mijn broer komt hier vanavond en elke dag langs. En we gaan hier zeker zitten, ik denk dat hij dat ook heel leuk vindt."

Ze kijkt zelf ook voetbal maar juicht niet voor FC Utrecht. "Eigenlijk ben ik fan van Ajax", lacht ze.

 FC Utrecht opent skybox in het WKZ. FC Utrecht opent skybox in het WKZ. | Foto: RTV Utrecht / Maxime le Cotey


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -