Máximapark in Utrecht al weken in het donker vanwege kabelstoring

© André Verschoor, Wijkraad Vleuten-De Meern
UTRECHT - Een kabelstoring zorgt al langere tijd voor een storing in de verlichting in het Máximapark. Dat zegt wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) tegen de Utrechtse gemeenteraad.
Diverse politieke partijen onder aanvoering van de VVD wilden gisteravond opheldering omdat een groot deel van de lichtmasten al tijden kapot is. Volgens de partijen klagen omwonenden over een gebrek aan veiligheid.
De vragenstellers stellen dat ruim 20 armaturen defect zijn. De wethouder geeft aan dat hij 34 meldingen heeft gekregen en dat veel te vinden. De wethouder zei dat niet de lampen of armaturen kapot zijn, maar dat er sprake is van een onbekende en hardnekkige kabelstoring. En het exacte probleem is nog niet opgespoord.
Daarnaast vroegen de partijen om bij vervanging te kiezen voor armaturen die niet meer omhoog en zijdelings stralen, omdat dat niet fijn is voor dieren die in het park leven. De wethouder gaf aan dat van vervanging geen sprake kan zijn, omdat niet de armaturen maar de kabel kapot is. Daarnaast stralen deze armaturen al gericht naar beneden.