Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Man (33) veroordeeld tot twaalf maanden cel voor poging tot verkrachting

AMERSFOORT - De rechtbank Midden-Nederland heeft de 33-jarige Inchomar de W. veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk voor poging tot verkrachting in Amersfoort. Ook moet de man zich laten behandelen en krijgt hij begeleiding.

Het meisje liep in de nacht van 9 op 10 februari, na een avondje uit in café Bubbles, naar haar scooter in de Hellestraat. Terwijl ze een telefoongesprek voerde met een vriend, werd ze aangesproken door de verdachte. "Schatje waar ga je heen?", zou hij haar hebben haar gevraagd. Hij zou haar vervolgens bij haar heupen hebben gepakt, met zijn hand onder haar rokje zijn gegaan en haar tegen de grond hebben geduwd.

De man betastte het meisje, maar ging ervandoor toen zij begon te gillen. De vriend hoorde het via de telefoon allemaal gebeuren. De aanranding en de verdachte zelf zijn vastgelegd door bewakingscamera's in de Amersfoortse binnenstad. De verdachte werd door veel mensen herkend, toen het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld bij RTV Utrecht de beelden toonde. Bij een inval in zijn huis werd hij begin mei niet aangetroffen. Hij bleek zich schuil te houden in een vakantiehuisje in Ermelo, waar hij drie dagen later werd opgepakt.

PSYCHIATRISCH ONDERZOEK

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zich heeft laten leiden door zijn seksuele verlangens en daarbij een jong meisje heeft achtervolgd en vastgegrepen. Na psychiatrisch onderzoek bleek dat de man een verstandelijke beperking heeft en zijn impulsen lastig kan controleren.

De rechtbank rekent hem de poging tot verkrachting dan ook in verminderde mate toe.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -