Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gedoe om bordje van Vleutense tafeltennisvereniging

UTRECHT - Tafeltennisvereniging Fletio in Vleuten mag een bordje ophangen bij de sportzaal waar ze spelen, maar dan moet het wel binnen in de hal. Dat zegt Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie). De club wil het graag aan de buitenmuur hangen.

Het lijkt bijna een klucht. De tafeltennissers van Fletio vragen toestemming aan de gemeente voor een simpel en klein bordje op de sporthal. Ze krijgen die toestemming en schroeven het bordje aan de muur. Twee dagen later blijkt het bordje weg te zijn. De beheerder heeft zijn schroevendraaier gepakt en dus was het bordje ineens foetsie.

Na een telefoontje van de voorzitter, die uitlegt dat hij toestemming heeft van de gemeente, pakt de beheerder van de hal zijn schroevendraaier weer en hangt het bordje terug. Weer een paar dagen later is het de schroevendraaier van Fletio die aan de slag moet. De club krijgt een mail van de Bedrijfsleider Binnenaccommodaties van de gemeente. De bedrijfsleider is de baas van de beheerder. Hij sommeert de tafeltennissers om het bordje binnen veertien dagen van de muur te schroeven.

GEEN MUUR

En zo hebben de spelers wel een mooi bordje, maar geen muur om hem aan te hangen. Een strop van 250 euro voor de aanschaf van het bordje dreigt. Het CDA in de Utrechtse gemeenteraad zag de klucht met lede ogen aan. De fractie vroeg de wethouder of hij trots was op deze vorm van communicatie met de tafeltennissers. En ze wilde graag weten of het bordje weer tegen de muur geschroefd kan worden.

ROMMELTJE

Van Ooijen trok maar deels het boetekleed aan: de communicatie had beter gemoeten. Wat betreft een bordje aan de buitenmuur van zijn sporthal was hij onvermurwbaar. Een bordje mag in de hal, maar niet aan de buitenmuur. Als hij dat zou toestaan zou het in de hele stad een rommeltje aan bordjes worden van de honderden sporters die gebruik maken van de diverse hallen.

Het argument van Jantine Zwinkels (CDA) dat een bordje mooie reclame is voor de tafeltennisverenging veegde de wethouder resoluut van de tafeltennistafel. En oh ja, voegde de wethouder er aan toe, als ze het al willen ophangen, dan moet dat wel in overleg met de beheerder van de sporthal. Hij zei er niet bij wiens schroevendraaier nu aan zet is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -