Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Nabil B. liet moordaanslag plegen vanuit de cel'

UTRECHT - De Utrechtse kroongetuige Nabil B. liet vanuit de cel een moordaanslag plegen. Dat zegt Mohamed R., medeverdachte in het Marengo-proces. Hij werd 28 keer beschoten, maar overleefde de aanslag. "Mijn clint is nummer n die de kroongetuige kan ontmaskeren als leugenaar", zegt zijn advocaat Meijering.

Dat zegt hij omdat in juli bekend werd dat kroongetuige Nabil B. een aantal maanden een beveiligde telefoon in zijn cel had. Die zou hij van R. hebben gekregen. De twee konden via die telefoon versleuteld met elkaar communiceren via zogeheten pgp-berichten (Pretty Good Privacy). Nabil B. zou via die telefoon onder anderen met Taghi en enkele vermeende handlangers conctact hebben gehad.

"De kroongetuige heeft mijn clint in de val gelokt, negen dagen voor hij een deal sloot met justitie", stelt Nico Meijering, de advocaat van verdachte Mohammed R.. Hij is de broer van de voortvluchtige drugsbaron Said R., die volgens het OM samen met Ridouan Taghi aan het hoofd stond van de moordbende. Taghi is nog steeds voortvluchtig.

Door deze verklaring komt de betrouwbaarheid van B. onder druk te staan, zegt Meijering in EenVandaag. Ook het OM spreekt over de verklaring als 'gevaarzettend'. Het strafoproces, waarin zestien verdachten een rol spelen, gaat in december verder. De zaak liep al eerder vertraging op door de dood van Derk Wiersum, de toenmalige advocaat van Nabil B.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -