Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechter verdacht van bedreiging en mishandeling partner: "Geloof mij meisje, ik snij je kk-strot door"

UTRECHT - "Je maakte mij verliefd. Maar toen je mij eenmaal had, veranderde je als een donderslag bij heldere hemel." Dat riep een jonge Utrechtse vrouw vanochtend in de rechtbank snikkend tegen haar ex-vriend. De 31-jarige man wordt ervan verdacht dat hij haar zeven maanden lang stelselmatig bedreigde en mishandelde.

De twee leerden elkaar begin 2018 kennen en gingen kort daarna samenwonen in het huis van de vrouw. Maar al snel bleek dat het geen gelukkige relatie was. De man zou zijn vriendin geregeld hebben geschopt en geslagen. De ene keer zou een opmerking over rommel in huis de aanleiding zijn geweest, een andere keer was er het vermoeden dat hij er een andere vriendin op nahield.

Ik maak je dood, ik maak je kapot. En alle mensen en dieren die je liefhebt!"
Verdachte van mishandeling ex-vriendin

ZIEKENHUIS

De vrouw meldde zich tussen juli vorig jaar en februari dit jaar meerdere keren met bloeduitstortingen en kneuzingen bij de huisartsenpost. Een jaar geleden werd ze in het ziekenhuis behandeld, omdat ze tegen haar kruis, stuitje en heup was geschopt. Een maand later moest ze weer naar het ziekenhuis. Haar partner zou haar in het bijzijn van zijn kleine dochtertje over de grond hebben gesleurd, in haar zij hebben getrapt en in haar gezicht hebben geslagen. Ze bleek daarbij een nierkneuzing te hebben opgelopen.

De man zou zijn ex-vriendin ook ernstig hebben bedreigd, onder meer via Messenger- en Whatsapp-berichten. Daarin slingerde hij haar grove beledigingen naar het hoofd en dreigde hij haar de keel door te zullen snijden en haar geliefden iets aan te zullen doen. Tegen de rechters beweerde hij dat hij er niks van had gemeend, maar dat hij snapte dat zij bang was. "Je hebt me met je woorden tot op het bot gekwetst", zei de vrouw in haar emotionele verklaring. En: "Je sloeg me alsof ik een volwassen man was. Waar je dochter bij was!"

VAN DE TRAP GEVALLEN

Volgens de verdachte liegt zijn ex-vriendin over de mishandelingen. Met de beschuldigingen wilde ze hem dwingen bij haar te blijven, zei hij. Haar verwondingen zouden zijn veroorzaakt door een val van de trap, een uitglijder in de badkamer en een vechtpartij met een andere vrouw tijdens een avondje uit. Van de beurse plekken zou ze foto's hebben gemaakt om "hem er in te luizen en te chanteren, omdat hij een strafblad heeft."

Als ik haar steeds sla, waarom komt ze dan steeds zelf terug?"
Verdachte van mishandeling ex-vriendin

De verklaringen van de Utrechter kwamen weinig geloofwaardig over. De beschuldigingen van zijn ex-vriendin worden ondersteund door verklaringen van haar moeder, vriendinnen en buren. Bovendien is de man al zes keer eerder met politie en justitie in aanraking geweest wegens geweldpleging, waarvan drie keer in de huiselijke sfeer. In het verleden heeft hij agressietherapie ondergaan, maar de reclassering adviseert een nieuwe behandeling.

WERKSTRAF

Het OM eist tegen de verdachte een werkstraf van 180 uur plus een voorwaardelijke celstraf van 90 dagen met een proeftijd van twee jaar. De man zou zich onder toezicht van de reclassering psychisch moeten laten behandelen en een zinvolle dagbesteding moeten zoeken. Verder zou hij niet meer de buurt van zijn ex mogen komen en haar een schadevergoeding van 4.000 euro moeten betalen.

De eis lijkt gezien het verleden van de verdachte opvallend mild: de officier van justitie houdt er rekening mee dat hij na zijn laatste veroordeling in 2014 vier jaar lang uit de problemen is gebleven. Het zou 'hartstikke goed' met hem gaan door de relatie met zijn nieuwe vriendin. Hij zegt mee te zullen werken aan een behandeling en zegt vastbesloten te zijn om aan zijn toekomst te werken.

De advocaat van de verdachte vroeg om vrijspraak, omdat voor mishandeling van de vrouw te weinig concreet bewijs zou zijn en zijn cliŽnt een geloofwaardig eigen verhaal zou hebben. Daarnaast zouden de bedreigingen tijdens de vele ruzies tussen de twee over en weer zijn gegaan. De rechter doet over twee weken uitspraak.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -