Studenten van UVSV werven ruim 150 mogelijke stamceldonoren

© UVSV
UTRECHT - Een wervingsactie van de Utrechtse studentenvereniging UVSV heeft meer dan 150 nieuwe aanmeldingen opgeleverd. Afgelopen week werden leden en andere Utrechtse studenten geïnformeerd over stamceldonatie tijdens de Week van het Donorregister.
Voor mensen met een bloedziekte zoals leukemie kan een stamceltransplantatie hun redding zijn, maar het vinden van een passende donor is moeilijk. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als mogelijke stamceldonor.
Vooral jonge donoren zijn welkom, omdat de genezingskans voor patiënten toeneemt als de stamcellen van een jonge donor komen. Werven binnen een studentenvereniging was daarom een goed idee, vond Stichting Matchis, de organisatie die geschikte stamceldonoren zoekt voor patiënten.
UVSV hoopte tijdens de wervingsweek leden en andere studenten te motiveren en dat is gelukt, zegt praeses Manon Arslanagic: "We zijn heel blij met het aantal dat we tot nu toe hebben, maar het houdt hier niet bij op. We gaan ons de rest van het jaar nog inzetten voor Matchis en we hopen het meer bekend te maken onder leden, maar ook onder buitenstaanders en de drempel te verlagen."
Stichting Matchis is erg blij met de nieuwe aanmeldingen. De stichting wil nu ook met andere studentenverenigingen in gesprek om te kijken of ook zij nieuwe donoren kunnen gaan werven.