FC Utrecht onderuit in oefenduel tegen Almere

UTRECHT - FC Utrecht heeft een oefenwedstrijd tegen Eerste divisionist Almere City verloren. In Almere werd het 3-2 voor de thuisclub.
Bij FC Utrecht kregen spelers die de laatste tijd weinig in actie zijn gekomen speeltijd. Zo was er een basisplaats voor Joris van Overeem en Adriàn Dalmau, die op de weg terug zijn na een blessure.Ook doelman David Jensen mocht starten. De Deen raakte voor de competitie zijn basisplaats kwijt aan Maarten Paes en mocht weer eens wat minuten maken.
FC Utrecht speelde voor rust slecht, maar kreeg via Rico Strieder, Adriàn Dalmau en Patrick Joosten wel een paar kansen. Zij misten, terwijl namens Almere City Abass Ahannach en Joshua Zimmerman scoorden.

TWEEDE HELFT

De tweede helft was amper begonnen toen het al 3-0 was via Kenneth Aninkora. Kort daarna deed FC Utrecht iets terug. Vaclav Cerny schoot een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Jean-Christophe Bahebeck, binnen. Halverwege de tweede helft bepaalde de voor Joris van Overeem ingevallen Odysseus Velanas de eindstand op 3-2.
© N&R René van den Berg
Het duel tegen Almere City kwam in de plaats van een voor woensdag gepland oefenduel tegen het Duitse Bayer Leverkusen. De nummer 7 van de Bundesliga kon echter vanwege blessures en interlandverplichtingen geen acceptabel elftal op de been brengen.