Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Trajectcontrole op N-wegen vertraagd: voorlopig nog geen boetes

UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Er wordt voorlopig nog geen trajectcontrole gehouden op N-wegen in de regio. Het systeem zou vanaf september de snelheden van weggebruikers gaan meten, maar onder meer door problemen met de stroom lukt dat nog niet.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het nu de planning is om eind dit jaar of begin volgend jaar te gaan testen met het systeem. Pas als de testfase is afgerond, wordt het systeem ťcht operationeel en kunnen bekeuringen worden uitgedeeld aan hardrijders. Weggebruikers worden gewaarschuwd als de trajectcontrole in werking gaat.

Het systeem komt onder meer op de Zuilense Ring in Utrecht en op de N414 tussen Eembrugge en Bunschoten. Langs de wegen komen op verschillende punten camera's te hangen. Die maken opnames van alle voertuigen die voorbij rijden en een computer berekent de gemiddelde snelheid.

Volgens het OM zorgt het systeem ervoor dat weggebruikers zich beter aan de snelheid houden. Op wegen waar vaak te hard gereden werd, daalde het aantal overtredingen na de invoering van trajectcontrole. Het systeem draait al langer op snelwegen maar wordt nu dus ook ingevoerd op N-wegen. Het OM zegt dat uit analyse blijkt dat op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad