LIVEBLOG: Beslissing valt na prachtige aanval in stadion Galgenwaard

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht ontvangt Willem II zondag in stadion Galgenwaard. Vorige week speelde de ploeg van John van den Brom met 1-1 gelijk tegen Heerenveen. De Domstedelingen staan achtste in de Eredivisie, de tegenstander uit Tilburg één plaats hoger. Bij FC Utrecht ontbreken aanvallers Adrián Dalmau en Jean Christophe Bahebeck wegens blessures.

TUSSENSTAND

2-0
90+6' | Afgelopen in stadion Galgenwaard! FC Utrecht flikt het en wint met 2-0 van Willem II.
90+3' | GOAAAAL! Het is beslist in stadion Galgenwaard: 2-0! Een fraaie aanval wordt afgerond door Kerk, maar aandacht ook voor de voorbereiding, met uitstekend werk van Troupée
87' | GOAAAAAAAAAL! Willem Janssen kopt 'm binnen! Een hele goede vrije trap van Maher wordt - al vallend - binnen gekopt door de aanvoerder van FC Utrecht: 1-0
82' | Kerk verprutst een aardige kans door over de bal te struikelen.
77' | Ramselaar gaat naar de kant bij FC Utrecht. Hij wordt vervangen door Urby Emanuelson.
65' | Daar was Kerk vertrokken! De bloedsnelle aanvaller wordt op de hielen gezeten door Peters. Zijn schot eindigt in de handen van Wellenreuther.
68' | OOOOOH! Ramselaar op de paal! Wat had de Amersfoorter deze graag gemaakt. Geen voorsprong voor FC Utrecht.
60' | Een vrije trap van Vroussai (Willem II) gaat hoog over het doel van Paes.
56' | Middenvelder Van de Streek is naar de kant gegaan. Verdediger Van der Maarel komt in zijn plaats.
55' | Janssen appeleert na een hoekschop voor een strafschop. De aanvoerder van FC Utrecht wordt licht geduwd, maar een strafschop is het niet, volgens Van de Graaf.
54' | Enorme kans voor FC Utrecht! Kerk is vertrokken, waarna hij voorgeeft op Abass. Die kan niet afronden in de kluts.
FC Utrecht speelt met een man minder, maar is ineens wel de betere ploeg
René van den Berg
50' | Ai, ai, ai. Guwara met een onbesuisde tackle. Van de Graaf gaat op aanraden van de video-arbitrage kijken en kan niet anders dan rood geven. FC Utrecht moet met 10 man verder!
49' | Nunnely kan zomaar op het doel af! Gustafson verzuimt in te grijpen en ook Hoogma laat hem lopen. Het schot is echter prooi voor Paes.
46' | We zijn begonnen aan de tweede helft bij FC Utrecht - Willem II (0-0). Geen wissels bij beide ploegen.
45' | Het is rust in stadion Galgenwaard. Het fluitconcert dat van de tribunes komt is exemplarisch voor de eerste helft.
35' | Pittige overtreding van Saddiki op Kerk. De speler van Willem II krijgt geel.
34' | Grote kans Willem II! Klaiber kan - nadat Paes al is uitgespeeld - nog net voorkomen dat Utrecht op achterstand komt.
28' | Maher probeert het eens van afstand. Zijn schot gaat hard, over de grond langs het doel.
26' | Graag zouden we meer melden in het liveblog, maar feit is dat er nog vrijwel niets is gebeurd tijdens de eerste helft. Een zeer mat optreden van beide ploegen vooralsnog.
11' | Daar komt FC Utrecht goed weg! De bal ploft na een fraaie hakbal plots voor doelman Paes, maar Hoogma kan nog net op tijd ruimen, voor er een Willem II'er in de buurt komt.
8' | OEI! Aardig kansje voor Van de Streek, na een goede bal van Sean Klaiber.
5' | Guwara probeert het na een voorzichtige openingsfase maar eens van afstand. Het schot van de Duitser heeft wel de goede hoogte, maar landt een meter of tien naast het doel van keeper Wellenreuther van Willem II.
1' | Beide teams zijn er klaar voor, er wordt gefloten door scheidsrechter Edwin van de Graaf en er is afgetrapt. FC Utrecht - Willem II is begonnen!

WARMLOPEN

- Jonas Arweiler debuteert in de wedstrijdselectie van FC Utrecht. De Duitse aanvaller vervangt Bahebeck, die opnieuw geblesseerd is.
- Willem II verloor de laatste uitpartij die het in de Eredivisie afwerkte. In Almelo was Heracles met 4-1 te sterk voor de Tilburgers