Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van Zanen en collega's willen meer mogelijkheden in strijd tegen ondermijning

PROVINCIE UTRECHT - Burgemeesters willen meer mogelijkheden om drugscriminaliteit aan te pakken. In een brief aan de Tweede Kamer vragen twaalf regioburgemeesters om extra capaciteit en mogelijkheden om "de toenemende ondermijning en groei van de drugseconomie" te lijf te gaan. Burgemeester Jan van Zanen is een van de ondertekenaars.

Van Zanen ondertekent die brief als burgemeester van de regio Midden-Nederland, in die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het gezag en de openbare orde in de provincie. Behalve de burgemeesters ondertekende ook het College van Procurerus-Generaal de brief. De ondertekenaars vinden de oprichting van het Strategisch Beraad Ondermijning een stap in de goede richting.

Ondermijning is het fenomeen waarin de criminele onderwereld meer en meer verstrengeld raakt met de bovenwereld. Het moment van de brief is niet toevallig gekozen. Morgen is het prinsjesdag en daarop volgen de algemene politieke beschouwingen. Daarin debatteert de Tweede Kamer over de koers van de regering.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -