Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Wijkagent zoekt naar klimmende mensen in steiger bij Domtoren

UTRECHT - Agenten hebben vanochtend het bouwterrein bij de Domtoren uitgeplozen op zoek naar een paar klimmende mensen. Een getuige zag de klimmers rond 6.00 uur in de steiger die vanwege een renovatie rondom het Utrechtse monument staat.

Agenten waren na de melding snel ter plaatse maar troffen niemand meer aan in de steiger. Gelukkig maar, aldus de wijkagent: "Het zou een zeer onverstandige keuze zijn om deze nu op eigen initiatief te beklimmen."

De Domtoren wordt de komende jaren gerenoveerd, en is daarom ingepakt in wat de beheerder van het monument omschrijft als de hoogste steiger van Nederland. Als het goed is, is de 112 meter toren in 2024 weer van dichtbij te bewonderen, ook voor mensen die geen zin hebben om te klimmen.


De twitter-account van de beheerder van de Domtoren reageerde vanochtend ad rem op het nieuws van de klimmers: "Klimmen mag niet, maar een selfie maken met de wijzerplaat en wijzers mag wel!" Daarna volgde een oproep om vandaag langs te komen op Open Monumentendag.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -