Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Loonstijging en beter pensioen voor werknemers in metaal- en technieksector

UTRECHT - Werkgevers en vakbonden hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe cao in de metaal- en technieksector. Vanaf 1 december krijgen werknemers een loonstijging van 3,5 procent.

Per 1 juli volgend jaar komt daar nog eens een loonstijging van 3,5 procent bij en per 1 maart 2021 0,93 procent. In 2021 is er een éénmalige uitkering van 306 euro. Ook is er ingezet op "het langer productief houden van de medewerkers".

Er gingen "lange en stevige discussies" aan de nieuwe cao vooraf. Al langer streden werknemers uit de cao Metaal en Techniek, die met 27.000 werkgevers en 300.000 werknemers de grootste cao in de marktsector is, voor betere lonen en een beter pensioen. Zij wilden dat er meer rekening wordt gehouden met de uitoefening van hun fysiek zware beroep.

5 juni dit jaar liepen de onderhandelingen vast, maar na een actie later die maand en het vooruitzicht van nieuwe acties volgende week vrijdag, is er nu dan toch een akkoord.

REACTIE CNV

CNV Vakmensen reageert verheugd op de nieuwe cao. "Eindelijk bleken de werkgevers dan toch bereid om stappen te zetten", zegt onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen. "Het resultaat is een goed akkoord, waarin de ontwikkeling van werknemers een belangrijke rol speelt."

Werkgevers en vakbonden hebben afspraken gemaakt over de bereidheid om de pensioenregeling te versterken via de bestaande vroegpensioenpremies, waardoor de druk op de pensioenregeling afneemt.

Het vandaag afgesloten cao-akkoord gaat in werking na toestemming van de werkgevers- en werknemersorganisaties in de metaal- en technieksector.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad