Veritas-studenten zeggen sorry na rellen en planten boom

© Twitter/bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - De studenten die zich vorige week misdroegen bij restaurant Roost aan de Singel in Utrecht, hebben excuses aangeboden. Hun studentenvereniging Veritas wil ook een gebaar maken en plant daarom een boom in het park naast het restaurant.
Afgelopen week waren drie gesprekken tussen Veritas en Sidney Rubens, de eigenaar van Roost aan de Singel. De rellende studenten waren daar ook bij. "Het voornaamste doel van de gesprekken was het creëren van een bewustwording", schrijven Rubens en Veritas-praeses Daniël Koolen in een gezamenlijk persbericht.
"De studenten hebben vervolgens hun excuses aangeboden en hebben ingezien dat hun gedrag ontoelaatbaar was." Veritas-leider Daniël Koolen benadrukt dat zijn studentenvereniging niets organiseerde bij Roost aan de Singel, maar dat hij zich wel verantwoordelijk voelt omdat de misdragers lid zijn van zijn club.

ONRUST

Dinsdag 27 augustus liep het helemaal uit de hand toen een groep Veritas-leden in Park Paardenveld zat, naast Roost aan de Singel. De jongeren liepen voortdurend het restaurant in en uit, vielen klanten lastig en bevuilden het toilet. Horecabaas Sidney Rubens werd naar eigen zeggen uitgescholden voor kankerlijer. Uiteindelijk moest de politie ingrijpen en werden drie mensen aangehouden.
Roost aan de Singel vindt alleen excuses van de betrokken leden onvoldoende en wil dat Veritas 'iets tastbaars' terugdoet voor het park, de buurt en de betrokkenen. Daarom gaat de studentenvereniging meehelpen een boom te planten in het park.
De rellen werden gefilmd door een omstander.