FC Utrecht ondanks legio kansen onderuit tegen VVV-Venlo

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in de eigen Galgenwaard verloren van VVV-Venlo. De ploeg van John van den Brom kreeg veel kansen, maar de bezoekers waren beter in het benutten: 1-2.
FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren de Limburgers niet op de Utrechtse helft te vinden. De eerste grote kans was na drie minuten voor Simon Gustafson. Na een goede actie van Gyrano Kerk kon hij de bal op doel schieten, maar doelman Kirschbaum wist de Zweedse poging te keren.

TWEE KEER LINTHORST

FC Utrecht bleef de overhand houden in de eerste helft, maar het waren de bezoekers die de voorsprong pakten. Evert Linthorst wist de tweede kans van VVV-Venlo te benutten. Hij kopte de 0-1 binnen. Een minuut later kon Gustafson de gelijkmaker op het scorebord zetten, maar doelman Kirschbaum was opnieuw een sta in de weg.
Vlak voor rust wist Linthorst zijn naam nog een keer op het scorebord te zetten. Hij de kon 0-2 binnenschieten na zwak verdedigen van FC Utrecht.

VAR

In de tweede helft kwamen Vaclav Cerný, Jean-Christophe Bahebeck en Adrián Dalmau het veld in. Laatstgenoemde werd onderuitgehaald en kreeg een penalty van scheidsrechter Kamphuis. De VAR greep. Een Utrechter stond voorafgaand aan de overtreding buitenspel en dus geen penalty. Niet veel later leek Issah Abass de aansluitingstreffer te maken maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

DALMAU

Met nog een kwartier te spelen dook Dalmau na een dieptepass op in het strafschopgebied van VVV-Venlo. De Spanjaard liet zien waarvoor hij is gehaald: scoren. Hij schoot de 1-2 achter Kirschbaum. Dalmau leek in de 91e minuut de gelijkmaker te maken. Opnieuw greep scheiddsrechter Kamphuis in. Volgens de arbiter had de Spanjaard een overtreding gemaakt.
32' Evert Linthorst [0-1]
44' Evert Linthorst [0-2]
76' Adrián Dalmau [1-2]
Na vier wedstrijden staat FC Utrecht op de zevende plek met zeven punten.