Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Amersfoorter naar WK voor sporters met een donororgaan

1/3
AMERSFOORT - De Amersfoortse tennisser Stefan Bakker vertrekt vrijdag naar Engeland. Hij doet mee aan de World Transplant Games, het wereldkampioenschap voor mensen met een donororgaan. Bakker hoopt op de winst, maar wil vooral meer aandacht voor orgaandonaties.

Bakker leeft sinds 2008, hij was toen 21, met een donorhart. Een erfelijk gen bleek de oorzaak van hartfalen. De tennisser overleefde dankzij een nieuw hart, zijn moeder had minder geluk en overleed na een transplantatie. Zij kampte met dezelfde hartproblemen als haar zoon. Bakker: "Een dubbel gevoel: mijn moeder is overleden maar met mij is het goed gegaan. De transplantatie heeft mijn leven gered."

Het doel van de World Transplant games is om orgaandonaties onder de aandacht te brengen, zegt Bakker. "Eigenlijk laten we zien wat we weer kunnen na een transplantatie. Dat de kwaliteit van leven enorm toeneemt." De Amersfoorter kwam via de stichting Sport en Transplantatie in aanraking met het toernooi.

In 2013 deed Bakker voor het eerst mee, hij nam direct een gouden en bronzen medaille mee naar huis. Hij doet er alles aan om weer op het podium te eindigen. "We hopen een positief resultaat mee terug te nemen en dat te kunnen laten zien. Zodat mensen gaan denken: zo, je redt er echt levens mee. Het is echt belangrijk."

Tennisser Stefan Bakker onderging op zijn 21e een harttransplantatie


 | Foto: Stefan Bakker


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad