LIVEBLOG: FC Utrecht komt achter in de verlenging tegen Zrinjski

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht verwacht zich via een zege op Zrinjski Mostar te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League. Is het hoogmoed? Of heeft FC Utrecht genoeg in huis om in het hol van de leeuw het gelijke spel (1-1) van vorige week weg te poetsen. Er moet in ieder geval gewonnen gaan worden als het niet wil gokken op een gelijkspel met veel goals. De wedstrijd is LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.
EINDSTAND 2-1
Scheidsrechter: Antti Munakka (Finland)
120'+ Afgelopen! FC Utrecht ligt er al na twee wedstrijden uit!
120' Één goal kan alles veranderen, maar de inspiratie ontbreekt als Emanuelson de bal een roei geeft richting niemandsland.
118' FC Utrecht komt er niet meer aan te pas. De ploeg is geknakt..
Mandic velt het vonnis over FC Utrecht.
111' GOAL! De bal valt via de lat en een grabbelende Jensen voor de voeten van Mandic. Het lijkt klaar in Europa voor FC Utrecht.
109' GEEL! Troupée.
108' FC Utrecht is niet goed vanavond. Het kiest wel weer de aanval, maar de creativiteit is ver te zoeken.
106' WISSEL FC Utrecht: Emanuelson voor Kerk.
105'+ Eerste helft van de verlenging zit erop.
103' WISSEL Zrinjski: Lendric voor Hadzic.
100' De thuisploeg is nu weer gevaarlijk, maar Utrecht heeft het overwicht.
96' Gustafson! Wat een vrije trap, maar uit de kruising getikt door Brkic.
95' Kerk wordt onderuit geschopt! Vrije trap op dezelfde plek als waar Gustafson vandaan scoorde in de eerste helft.
91' De verlenging is gestart.
90'+ We gaan verlengen!
90'+ Hoekschop tien voor FC Utrecht. Janssen wordt vastgehouden en gaat neer. De Finse scheidsrechter is consequent. Ook hier niets aan de hand.
90' We krijgen er vier minuten bij.
87' WISSEL FC Utrecht: Troupée voor Klaiber.
87' WISSEL Zrinjski: Ticinovic voor Govedarica.
86' Utrecht heeft wel weer lang balbezit, maar het tempo is te laag om gevaarlijk te worden.
84' Janssen kan Hadzic niet houden! Hoekschop. Daar komt Utrecht goed mee weg.
80' WISSEL FC Utrecht: Van Overeem voor Lonwijk. Van de Streek schuift door naar de spits.
79' Inmiddels staat het in corners 0-8 voor FC Utrecht.
79' FC Utrecht krabbelt weer een beetje op.
78: WISSEL Zrinjski: Pezer voor Rustemovic.
74' Pauze voorbij. FC Utrecht heeft het moeilijker dan verwacht, maar de eerste krampgevallen bij Zrinjski zitten er aan te komen.
72' Gustafson zet voor. Te scherp voor Abass. We gaan drinken in Mostar.
69' Hadzic gaat liggen. Het fantieke publiek fluit, want FC Utrecht kan overnemen.
67' WISSEL FC Utrecht: Abass voor Cerny.
65' GOAL! Hadzic volleyt de bal achter Jensen. Het hing al in de lucht. FC Utrecht kwam niet onder de druk van de vechtmachine uit.
63' Rustemovic jaagt een vrije trap vijf meter naast.
60' Govedarica met een diagonaal schot! Jensen moet gestrekt en heeft de bal met de vingertoppen.
59' WISSEL Zrinjski: Curjuric voor Cirjak.
58' Mocht het 1-1 worden gaan we verlengen.
56' De laatste 5 minuten heeft FC Utrecht 27% balbezit. Het staat onder druk. De thuisploeg wil een penalty na een duw van Guwara, maar krijgt die niet.
54' Counter FC Utrecht. Maher is het eindstation, maar handelt te traag. De aanval is nog niet voorbij. Via Lonwijk wordt Maher in stelling gebracht. Naast!
53' FC Utrecht heeft moeite om eruit te komen.
52' Vrije trap Zrinjski. Kanduzic brengt de bal in, maar Jensen is attent.
49' 5.700 toeschouwers in Mostar, waarvan 130 uit de Domstad.
46' Tweede helft is begonnen!
45'+ Zo gaat FC Utrecht toch nog de rust in op 3e ronde-koers.
45'+GOAL! Gustafson knalt hem erin! Door de benen van de keeper. Wat een blunder van de zo goed keepende Brkic.
45' Vrije trap FC Utrecht op een mooie plek. Het wordt Gustafson of Maher.
44' GEEL: Jakovljevic.
43' Cirjak staat helemaal vrij! Maar krult de bal naast. Wat een kans.
42' Kerk is weg! Maar loopt zich vast. Lonwijk stond vrij voor de goal en schopt uit frustratie het dinken van keeper Brkic weg.
40' Maher met een schuiver! Brkic heeft hem klemvast. Jammer, want Van de Streek was meegelopen.
34' Weer een counter! Loopt opnieuw met een sisser af.
33' Cerny schiet! Hard, maar recht op keeper Brkic.
31' 5e hoekschop FC Utrecht. Vorig jaar was het een groot wapen van de Domstedelingen, dit seizoen nog niet.
30' Eerste drinkpauze zit erop!
28' Schot van Zrinjski in de handen van Jensen. De thuisploeg blijft dreigend in de omschakeling.
24' Brkic moet weer aan de bak. Jensen voorkomt aan de andere kant dat Zrinjski gevaarlijk wordt uit de counter.
22' En John van den Brom heeft zijn tweede gele kaart te pakken. Vorige week ging de trainer van FC Utrecht ook al op de bon.
22' Inmiddels is het balbezit opgelopen naar 87% voor FC Utrecht.
19' Nu Guwara van ver! Naast. FC Utrecht domineert, de thuisploeg graaft zich in.
18' Eerste grote kans voor FC Utrecht. Klaiber vanaf een meter of 15. Op de vuisten van Brkic.
15' FC Utrecht komt om in het balbezit (75%), maar doet er nog niet veel mee.
12' NBA-grootheid Bojan Bogdanovic zit ook op de tribune vanavond. Hij speelt voor de Utah Jazz en werd 30 jaar geleden geboren in Mostar. De basketballer heeft in zijn paspoort overigens 'Kroaat' staan.
6' FC Utrecht krijgt de eerste hoekschop. De corner levert niets op.
3' Govedarica vertrekt! Deja Vu? Vorige week scoorde de speler van Zrinjski uit een identieke situatie, dit keer niet.
1' We zijn gestart in Mostar!
- Het eerste duel in Utrecht eindigde in 1-1.
- Na de 1-1 van vorige week in Stadion Galgenwaard is een doelpunt nodig voor FC Utrecht. Bij winst zijn de Domstedelingen door naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel van 1-1 wordt het verlengen en bij elk gelijkspel met meer goals (2-2, 3-3) gaat Utrecht door op basis van gescoorde uitgoals. Zrinjski heeft baat bij een zege of 0-0 eindstand.
- Aanvoerder Jakovljevic van Zrinjski vie vorige week geblesseerd uit. Hij staat vanavond gewoon in de basis.
- FC Utrecht speelt met dezelfde 11 spelers als vorige week.
- Rico Strieder zit niet bij de wedstrijdselectie. De Duitser moet plaatsnemen op de tribune.
- Het arbitraal kwartet komt uit Finland. In Mostar krijgt Antti Munukka assistentie van zijn landgenoten Jukka Honkanen en Turkka Joonas Valjakka. Jari Järvinen, ook uit Finland, is de vierde official.
- Net als vorige week wordt de wedstrijd gespeeld in de bloedhitte. Ten tijde van de aftrap is het rond de 33 graden.
- De wedstrijd wordt gespeeld in de historische stad Mostar in Bosnië en Herzegovina.

OPSTELLINGEN:

Zrinjski Mostar: Brkic; Kadusic, Jakovljevic (c), Barbaric, Rugasevic; Rustemovic, Sovsic, Cirjak; Mandic, Hadzic, Govedarica.
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Bergström, Janssen (c), Guwara, Maher, Van de Streek, Gustafson; Kerk, Lonwijk, Cerny.