Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Zomervakantie lonkt voor Eemnes en Abcoude: "Even opladen en weer door"

PROVINCIE UTRECHT -
Vandaag begint de zomervakantie voor de regio Noord. Eemnes en Abcoude horen ook bij die regio en de basisscholen sluiten na vandaag voor zes weken de deuren.

Op Christelijke basisschool de 7-sprong in Eemnes wordt alles in gereedheid gebracht voor de grote vakantie. Meester Elroy Hogeweide van groep acht was dan ook al vroeg uit de veren: "Vandaag gaan we alles opruimen en klaarmaken voor de zomervakantie. Behalve groep acht, want die hadden gisteren al vakantie gekregen. Woensdag was de musical en ze zijn gisteren uitgezwaaid door de rest van de school", vertelt hij.

AFSCHEID

Toch is het lastig voor de meester om afscheid te nemen van zijn groep: "Het is nu het moment van loslaten. Ik weet dat ze er klaar voor zijn en ze zijn eraan toe. Het was een leuke groep. De kinderen hebben maar een jaar bij elkaar in de klas gezeten want we zijn een fusieschool. Toch hebben we een fantastisch jaar gehad."

De meester is na een jaar lesgeven zelf ook wel aan vakantie toe: "Even opladen en dan lekker weer door waar we mee bezig zijn. En dat is goed onderwijs", besluit hij.

Voor de rest van de provincie begint de schoolvakantie volgende week.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad