Treinverkeer Utrecht Centraal weer op gang

© RTV Utrecht
UTRECHT - Van en naar Utrecht Centraal reden vanavond veel minder treinen. Als gevolg werd het op het station zo druk, dat de NS reizigers adviseerde om het station te mijden.
"Om veiligheidsredenen wordt u geadviseerd Utrecht Centraal te mijden. Tevens wordt communicatie bemoeilijkt door een landelijke telefoonstoring bij KPN", liet de NS weten.
Vooral tussen Utrecht en Amsterdam en tussen Utrecht en Driebergen-Zeist was het treinverkeer verhinderd. Prorail waarschuwde eerder vandaag al voor hinder in de avondspits. Oorzaak was een aanrijding met een persoon en andere storingen. Daardoor stonden treinen niet op de juiste plek en lukte het niet om volgens het spoorboekje te rijden.

RODE KRUIS

Het Rode Kruis heeft zelfs geholpen op het station: "Door de vele gestrande reizigers en de hitte werden sommige mensen onwel. Omdat ze het alarmnummer niet konden bereiken, heeft de politie ons gevraagd om te ondersteunen. In totaal waren we met zeven hulpverleners en zijn er vier mensen onwel geworden", zo vertelt een woordvoerder van het Rode Kruis.
De problemen zijn inmiddels helemaal verholpen. Wel verwacht de NS dat de ochtendspits morgen nog hinder kan ondervinden. Door de storing staat een deel van de treinen op een andere plek. Hierdoor kunnen treinen korter zijn.