Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingbeelden getoond van een handgranaatgooier in Vianen." /> Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingbeelden getoond van een handgranaatgooier in Vianen. (Foto: Politie Midden-Nederland)" /> Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingbeelden getoond van een handgranaatgooier in Vianen." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Deze man wilde een aanslag plegen met een handgranaat in Vianen

1/2
VIANEN - De politie heeft in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingbeelden getoond van een handgranaatgooier in Vianen.

De man gooide het explosief op vrijdag 31 mei naar twee mannen in een bestelbus. De granaat stond op scherp, maar ontplofte niet. De reden voor de aanslag is onbekend. De mannen die in de bestelbus zaten, zeggen zich niet te kunnen voorstellen dat het explosief voor hen bedoeld was.

Het incident vond plaats rond 15.15 uur bij de Zwanenbloemflat aan de Vijfheerenlanden in Vianen. De twee mannen in de bus hoorden een harde klap. Ze zagen vervolgens een man met een zwarte helm op wegrennen.

Op bewakingsbeeld van de omliggende flat is de dader te zien als hij aankomt op een motorscooter, waarschijnlijk een Gilera Runner met gele kentekenplaat. Hij zit achterop en stapt af bij de flat. De bestuurder blijft op de motorscooter zitten tijdens het wachten. Hij is vermoedelijk niet erg lang, want hij moest met zijn tenen achteruit steppen en viel bijna om.

ROUTE

De mannen kwamen aanrijden vanuit de Brugstraat over de Lafayettestraat. Na het gooien van de granaat stapte de gooier weer achterop en reden ze dezelfde route terug.

De politie zoekt getuigen, onder wie de bestuurder van een auto die de mannen kruiste. Ook passeerde er nog een fietser. De politie wil ook in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over het motief en het beoogde slachtoffer. Verder hoort de politie graag waar die motorscooter voor of na vrijdag 31 mei gestaan heeft en waar hij nu staat.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1 (gooier handgranaat)
- blanke of lichtgetinte huidskleur
- slank postuur
- zwarte jas met rits
- zwarte broek (met streep op de zijkant van het bovenbeen)
- zwarte schoenen
- zwarte helm; Airoh Mathisse RSX

Verdachte 2 (bestuurder scooter)
- lichtgetint tot getinte huidskleur
- slank postuur
- zwart haar
- blauwe gewatteerde jas, capuchon
- zwarte broek
- zwarte schoenen

Handgranaatgooier Vianen gefilmd


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -