Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Diervriendelijke woningbouw in Utrechtse wijk Tuindorp-Oost

1/2
UTRECHT - Nieuwbouwwoningen aan de Cohenlaan in het Utrechtse Tuindorp-Oost worden diervriendelijk gemaakt. De ontwikkelaar zal in de gevels gierzwaluwkasten, huismussenkasten en vleermuizenkasten metselen, schrijft wethouder Klaas Verschuure in een brief aan de gemeenteraad.

In de binnentuin van het kleinschalige project worden bomen en struiken geplant, die worden omzoomd door een haag zodat de tuin toegankelijk is voor egels en huismussen die zich kunnen verschuilen voor katten. Achter deze haag is een strook van ongeveer anderhalf breedte gereserveerd voor een bloemenstrook, die geschikt is voor bijen en andere insecten die hier hun nectar kunnen gaan verzamelen.

Inspelend op de klimaatverandering komt in de binnentuin van het plan een wadi. Het hemelwater, dat van de daken van de woningen komt, spoelt niet direct het riool in, maar wordt geloosd op het maaiveld. Via goten stroomt het hemelwater richting de wadi in de binnentuin. Hier zal het water worden verzameld en langzaam in de bodem of het grondwater worden ge´nfiltreerd.

 Voorbeelden van nest- en vleermuiskasten. Voorbeelden van nest- en vleermuiskasten. | Foto: Gemeente UtrechtReageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -