Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Pontje Eemdijk ziet klandizie grotendeels verdwijnen door verbreding A1

1/4
EEMDIJK - Sinds de verbreding van de A1 rijdt het meestal lekker door bij knooppunt Eemnes. Fijn voor het verkeer, maar het is slecht nieuws voor het veerpontje tussen Eemdijk en Eemnes. Want daar is het tegenwoordig wel heel erg rustig. Té rustig.

"Het is nu kwart voor acht. En ik heb één fietser, één scooter en één auto overgevaren", vertelt pontbaas Gijs Hartog. "En dat is het tot nu toe." Volgens Hartog is het woon-werkverkeer dat gebruik maakt van de pont bijna tot nul gedaald sinds de verbreding van de A1. En dat heeft grote gevolgen voor zijn inkomsten. "Het scheelt ons denk ik zo'n vijfduizend euro per jaar. En dat is voor ons heel veel."

Er moet dus wat gebeuren. "We kunnen spijkers op de weg gooien", zegt Hartog met een lach. "Maar dat is niet de bedoeling." Om dan serieus te vervolgen: "Ik heb de gemeente gevraagd om het pachtgeld dat we betalen te verminderen of helemaal weg te doen." Het pachtgeld is namelijk ook zo'n vijfduizend euro.

Pontje Eemdijk ziet klandizie grotendeels verdwijnen door verbreding A1


Jan-Bert Heinen van de SGP in Bunschoten ziet wel wat in die oplossing. "Die aanpassing van de A1 hakt er behoorlijk in. Maar wij als gemeente Bunschoten hebben belang bij een pont die blijft varen." Volgens Heinen is het handig voor het verkeer, maar heeft het pontje ook cultureel gezien een waarde. "Het is een beeldbepalend iets van Eemdijk."

Volgens wethouder Rick Beukers van de gemeente Bunschoten worden er al gesprekken gevoerd over de kwestie en wordt in goed overleg gezocht naar een oplossing. Hartog wacht af. Het pontje blijft voorlopig varen, zegt hij. "Maar het wordt wel moeilijk. Het moet wel leuk blijven natuurlijk."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -