LIVEBLOG: Vermoeid Kampong ziet Bloemendaal feest vieren

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Lukt het de hockeyers van Kampong om voor het derde seizoen op rij landskampioen van Nederland te worden? Na vandaag weten we dat. De ploeg uit Utrecht neemt het op tegen Bloemendaal dat sinds 2010 snakt naar de landstitel. Kampong dwong zaterdag een derde duel af, door na de 2-1 nederlaag van woensdag op de Klapperboom zelf met 2-1 te winnen in Bloemendaal.
Volg het duel LIVE op Radio M Utrecht.

EINDSTAND

2-0

VIERDE KWART

70' | Bloemendaal is de nieuwe landskampioen!
67' | Strafcorner voor Bloemendaal, dat zich lijkt op te mogen maken voor de eerste landstitel sinds 2010.
65' | OEI! Kellerman met een knappe slag, die maar net naast gaat. Wat rest is een corner.
61' | Nog minder dan tien minuten te gaan. Het vermoeide Kampong lijkt niet bij machte om de muur van Bloemendaal te slechten.
53' | Er is afgeslagen in het vierde kwart. Kampong moet minimaal twee keer scoren om een shoot-out serie af te dwingen tegen Bloemendaal. Daar hebben de Utrechters nog ongeveer een kwartier voor.
Beluister het radiocommentaar bij 2-0 van Florian Fuchs namens Bloemendaal

DERDE KWART

51' | Pas de eerste strafcorner Kampong, na een overtreding op Kellerman. Janssen - 30 seconden voor het eind van het derde kwart - stuit op de doelverdediger. Nog altijd 2-0.
43' | GOAAAL! Maar wel in het verkeerde doel. Het is Fuchs die Bloemendaal met een knappe rush en dito treffer op een 2-0 voorsprong zet tegen Kampong. Het wordt nu héél lastig voor de Utrechters...
40' | Brinkman! Wat een rush van de Bilthovenaar, die - gelukkig voor Kampong - nog net op tijd gehinderd wordt in zijn weg richting Harte.
37' | Meteen een kans voor Bloemendaal. Van der Drift met een push die het doel net niet vindt.
36' | We zijn weer begonnen bij Bloemendaal - Kampong. Het derde kwart is van start gegaan.
Beluister het radiocommentaar van Floris Mulder bij de 1-0 van Bloemendaal

TWEEDE KWART

35' | Rust op 't Kopje in Bloemendaal, tussenstand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg, dankzij een treffer van Jorrit Croon.
32' | Kans voor Kampong! Solo van Kellerman en een slag die net naast gaat.
29' | Doelpunt goedgekeurd. 1-0 voor Bloemendaal.
27' | DOELPUNT! Ai, ai, ai. Kampong komt op achterstand tegen Bloemendaal. Het is Jorrit Croon die Bloemendaal op voorsprong brengt, via een strafcornervariant.
23' | Eerste strafcorner voor Bloemendaal, na een overtreding van Havenga. Harte redt met zijn voet, waarna Kampong balbezit krijgt na een slimmigheidje van routinier De Wijn.
18' | Meteen een kans voor Bloemendaal! Fuchs ontsnapt en gaat met de bal aan zijn stick op doelman Harte van Kampong af. IJzersterke redding van de Kampong-goalie.

EERSTE KWART

16' | Fuchs met het laatste gevaar van het eerste kwart namens de thuisploeg. De stick van De Wijn voorkomt echt doelgevaar. Meteen het eindsignaal van het eerste kwart.
15' | Wortelboer ontsnapt namens Bloemendaal, maar De Wijn en Luijkx zijn achterin bij Kampong alert en ruimen het gevaar op.
12' | Nog geen kansen en strafcorners voor beide ploegen. Het is aftasten voor beide ploegen, in een eerste kwart dat symbool staat voor gehaast hockey.
11' | Overigens: als het aan het eind van de reguliere speeltijd nog gelijk staat worden er direct shoot-outs genomen.
Het wordt 70 minuten pijn lijden
Lars Balk (Kampong)
3' | Kampong plooit terug in de openingsfase en gunt Bloemendaal het balbezit. De ploeg van Alexander Cox lijkt zo controle over de wedstrijd te willen krijgen.
1' | Er is afgeslagen. Het eerste van vier kwarten tussen Kampong en Bloemendaal is begonnen.

WARMSLAAN

- Beide ploegen zijn statistisch gezien perfect in balans met elkaar. Kampong en Bloemendaal veroverden beide evenveel punten in de reguliere competitie en maakten evenveel treffers. Echter incasseerde Bloemendaal minder tegentreffers, waardoor zij het thuisvoordeel kregen in de play-offs.
- Van thuisvoordeel is echter geen sprake in de onderlinge duels: Kampong verloor woensdag met 2-1 in Utrecht, maar won echter weer met 2-1 in Bloemendaal. Zelfs in de reguliere competitie ging het zo.
- Bij Kampong ontbreekt Robbert Kemperman. Hij heeft hamstringproblemen. Ook Jasper Luijkx, die al langer uit de roulatie is, kan niet in actie komen.
- Een regiospeler bij de tegenstander van Kampong en niet de minste. Bilthovenaar Thierry Brinkman is één van de topspelers. Notabene hij scoorde woensdag in de slotminuut de winnende treffer.