Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Uren in de rij voor kaartjes nieuw theaterseizoen Stadsschouwburg Utrecht

UTRECHT - Recorddrukte bij de Stadsschouwburg Utrecht vanmorgen. Daar ging de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van start.

Voor de deur van het schouwburg verzamelden zich vanmorgen om 03.30 uur al de eerste liefhebbers voor een plekje vooraan in de wachtrij. Het is een traditie: al jaren staat een vast clubje liefhebbers vanaf 's morgens vroeg te wachten tot ze kaartjes voor hun favoriete voorstellingen kunnen kopen.

Naast de circa tachtig mensen die vanmorgen voor de deur stonden, waren er ook nog eens duizenden mensen die digitaal in de wachtrij aansloten. "Op het hoogtepunt waren het er 4100", zegt Ab Hooijer van Stadsschouwburg Utrecht. En dat is een record. "Zoveel hebben we nog niet eerder gehad."

VAN CABARET TOT DANS

De schouwburg boekte 375 titels voor het komend seizoen, goed voor in totaal 500 voorstellen. Vooral cabaret blijkt een grote publiekstrekker. "Brigitte Kaandorp is bijvoorbeeld heel populair. En Peter Pannekoek", zegt Hooijer. Maar ook toneel en dans doet het goed. "Het Nederlands Danstheater loopt bijvoorbeeld altijd heel goed. En de toneelvoorstelling Husbands and Wives van Toneelgroep Amsterdam staat ook in de top 5."

Om alles in goede banen te leiden, is er zowel in de schouwburg zelf als online een wachtrij-systeem. Wie op het hoogtepunt aansloot voor de digitale wachtrij, moest enkele uren wachten voordat er daadwerkelijk een voorstelling gekozen kon worden. Dat komt volgens Hooijer omdat er grote bestellingen gedaan worden. Veel mensen kopen voor een heel jaar kaartjes.

Alleen voor een paar voorstellingen zal je achter het net vissen"
Ab Hooijer

Om de drukte een beetje te spreiden, gaan een aantal populaire voorstellingen op andere momenten in de verkoop. "Theo Maassen krijgt bijvoorbeeld een aparte verkoop. En Najib Amhali. Om de ergste drukte af te vangen." Ook de kaartjes voor Youp van 't Hek en Claudia de Breij zijn vandaag nog niet in de voorverkoop gegaan.

Ondanks de vele animo hoeven liefhebbers van de schouwburg niet bang te zijn dat alle voorstellingen uitverkocht zullen zijn na vandaag. "Alleen voor een paar voorstellingen zal je achter het net vissen", zegt Hooijer. Het gaat bijvoorbeeld om populaire cabaretiers die in de kleine zaal staan. "Daar hebben we een beperkte capaciteit van 170 stoelen dus die is heel snel vol."

GEZELLIG

Maar voor het overgrote deel van de voorstellingen zijn er na vandaag nog volop kaarten, verwacht Hooijer. Waarom mensen dan toch in de rij gaan stellen? "Mensen hebben toch heel erg iets van: die voorstelling wil ik persť zien, dus ik ga maar voor de zekerheid in de wachtrij."

En voor de groep die vanmorgen in alle vroegte voor de deur van de Schouwburg bivakkeerde speelt natuurlijk ook gezelligheid mee. "Die hebben dan van de buurvrouw gehoord dat het ook heel leuk is. Het is ook echt heel gezellig. Die mensen ontmoeten elkaar ieder weer. Dus dat is heel leuk."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -