Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Eerste plannen Muntgebouw: wel horeca, maar geen woningen

UTRECHT - De eerste plannen voor het Muntgebouw zijn bekend. Het gebouw, waar nu nog de Koninklijke Nederlandse Munt huist, krijgt een "semipubliek-karakter". De nieuwe eigenaar ziet onder meer mogelijkheden voor horeca, kantoren en sport- en fitnessvoorzieningen. Vooralsnog zijn er geen plannen voor het bouwen van nieuwe woningen.

De Koninklijke Nederlandse Munt werd in 2017 te koop gezet na interne problemen en grote schulden bij het bedrijf. Het Belgische Groep Heylen kocht het voor 3,6 miljoen euro. Deze nieuwe eigenaar heeft nu groen licht gekregen om zijn voorlopige ideeŽn verder uit te werken.

KANTOREN, HORECA EN BRUILOFTEN

Zo wordt er in het nieuwe 'Startdocument Muntgebouw' onder meer gesproken over de bouw van nieuwe kantoren. Dat zou passen in het zogeheten kantorenprogramma van de gemeente: kantoorruimte die door bijvoorbeeld transformatie en sloop is verdwenen op dit soort plekken weer terug te laten komen.

Er zijn ook plannen voor horeca, wat volgens de plannen kansen biedt voor omwonenden, bezoekers aan de stad maar ook bezoekers met een zakelijk of cultuurhistorisch motief om dit gebouw en deze locatie te bezoeken. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met omwonenden.

Ook wordt er gesproken over bruiloften, vergaderingen, congressen, evenementen en culturele programmering, "zolang het past bij de uitstraling van het gebouw en de rustige woonbuurt in de omgeving".

VOORALSNOG GEEN WONINGEN

Vooralsnog heeft de nieuwe eigenaar geen plannen voor het bouwen van woningen. De gemeente vraagt zich wel af of het toch nog mogelijk is om bij te dragen aan de grote vraag naar woonruimtes.

De plannen zijn nog niet definitief. Op dit moment werken de initiatiefnemers nog aan het vormgeven van het participatieproces. Naar verwachting worden omwonenden en belanghebbenden nog voor de zomer hierover geÔnformeerd.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -