Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

GroenLinks wil motorcrossclub Lage Weide verbieden

UTRECHT - De GroenLinks-fractie in de Utrechtse gemeenteraad pleit ervoor om de motorcrossclub op industrieterrein Lage Weide te verbieden. Dat bleek uit een kort debat gisteren in de gemeenteraad. De partij vindt een gemotoriseerde sport niet passen bij 'een stad als Utrecht'.

ASFALTCENTRALE

Motorcrossclub Utrecht beschikt over een crossterrein op het industrieterrein. Een aantal inwoners van de wijk Zuilen klaagt al jaren over geluidsoverlast. In 2017 leek daarvoor een oplossing te zijn gevonden. De gemeente zou een stukje grond verkopen aan de buurman van de motorcrossclub, ondernemer Pouw. Die wil er een asfaltcentrale beginnen.

Met de opbrengst van de grondverkoop zou een geluidswal bij het crossterrein gebouwd kunnen worden. Maar de plannen voor de asfaltcentrale staan klaarblijkelijk in de ijskast, en dus kan de gemeente de grond niet verkopen. Daardoor is er geen geld voor de wal.

OVERLAST

De bewoners van Zuilen die overlast ervaren van de motorcrossclub trokken recent weer aan de bel. Het gevolg is dat de politiek zich opnieuw over de zaak boog. PVV-woordvoerder Sjors Nagtegaal vindt dat het clubje bewoners in Zuilen 'onnodig zeurt'. De PVV-er woont zelf in Zuilen, vlak bij de crossbaan.

Net als GroenLinks ziet de Partij voor de Dieren de motorcrossclub liever verdwijnen. Wethouder Victor Everhardt gaf aan geen mogelijkheden te zien om de club te verbieden. Op het Industrieterrein is een beperkte mate van geluidsoverlast toegestaan en de motorcrossclub blijft binnen de gestelde grenswaarden. Bovendien benadrukte de wethouder dat er mensen zijn die plezier beleven aan het uitoefenen van hun sport.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -