Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Einde in zicht voor langdurig onderzoek betalingen Uithoflijn

PROVINCIE UTRECHT - Het onderzoek dat loopt naar betalingen rondom de Uithoflijn bij de provincie is bijna afgerond. Gedeputeerde Dennis Straat meldt in een Statenbrief dat er waarschijnlijk in juli over de uitkomsten kan worden gedebatteerd door de provinciale politiek. "De afronding vereist grote zorgvuldigheid", staat er in de brief.

Het onderzoek focust zich op de jaarrekening uit 2017 van de provincie Utrecht. Daarin wordt gekeken naar mogelijke wanbetalingen bij de aanleg van deUithoflijn. Het zou daarbij gaan om miljoenen uitgegeven euro's zonder dat te herleiden valt waar dat aan is uitgegeven. Onder andere het AD Utrechts Nieuwsblad schreef hierover, waardoor meerdere spoeddebatten volgden.

Omdat de jaarrekening al bijna een jaar na de deadline nog niet is goedgekeurd door de accountant, heeft minister Ollongren maatregelen opgelegd. Sinds begin dit jaar worden tot juli miljoenen euro's aan betalingen uit Den Haag opgeschort.

NIEUWE FASE

De provincie gaat nu bevindingen bespreken met de accountant om daar lessen uit te trekken. Een nieuwe fase, zo staat in de brief. Daarna kan worden begonnen aan de "finale afwikkeling".

Doordat het onderzoek van de jaarrekening uit 2017 veel tijd in beslag neemt, loopt ook de check voor de jaarrekening uit 2018 vertraging op. De gedeputeerde heeft hierover contact met minister Ollongren. Ook wordt het budget van 185.000 euro voor het accountantsonderzoek door de lange tijdspanne ver overschreden. Hierover gaat gedeputeerde Straat nog met de Provinciale Staten in gesprek.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -