Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

102-jarige Gerritje uit Utrecht mag eindelijk paardrijden: "Hij denkt, wat heb ik nou aan mijn kont zitten"

1/4
HOUTEN - Paardrijden, dat was een langgekoesterde wens van de 102-jarige Gerritje Bennekom. Vandaag kwam het er dan eindelijk van bij manege Zilfias Hoeve in Houten, met hulp van het woonzorgcentrum waar ze woont.

Welzijnsbegeleider Mikkie Schmitz probeert van mei tot augustus wensen in vervulling te laten gaan van bewoners van Vecht en IJssel. "Mevrouw Bennekom wilde paardrijden en zwemmen. Zwemmen doen we jaarlijks, maar paardrijden niet, dus dat doen we vandaag."

PAARDRIJDEN

Als Gerritje bij de manege aankomt, staat haar familie haar al op te wachten. In de stal ziet de Utrechtse het paard waar ze op mag rijden. Ze probeert het dier te aaien, maar veel zin heeft de ruin nog niet. "Ja, ik heb geen snoep bij me", merkt ze op wanneer het paard weinig interesse toont. Toch ontdooit het dier en minutenlang is Gerritje met het paard bezig. "Ik blijf bij hem in de buurt dan kan hij wennen."

 Gerritje kalmeert het paard Gerritje kalmeert het paard | Foto: RTV Utrecht

Dochter Annie Bennekom (73) geniet zichtbaar van het tafereel. Dat haar moeder zo actief is, verbaast haar niet. Ze doet ook altijd mee met de activiteiten in het zorgcentrum. En terwijl haar moeder stiekem nog twijfelt of ze wel op het paard komt, weet Annie al zeker dat ze erop gaat: "Ik vind het hartstikke goed dat ze zegt dat ze het durft. Ze gaat het doen hoor!"

Maar een 102-jarige zit niet zomaar op een paard. Eerst worden trapjes naast het dier gezet, maar dat blijkt niet hoog genoeg. Met hulp van een flinke hooibaal en haar familie zit Gerritje na een paar pogingen op ruin Terrific. "Hij denkt: wat heb ik nu aan mijn kont zitten. Hahaha, ik had veel eerder hiermee moeten beginnen!", roept ze uit.

 Gerritje Bennekom op het paard Gerritje Bennekom op het paard | Foto: RTV Utrecht

102 jarige te paard


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -