In beeld: Café Kalff uitzinnig na songfestivalwinst, "Nu kan ik rustig sterven!"

UTRECHT - In het Utrechtse homocafé Kalff was de ontlading groot na de songfestivalwinst van Duncan Laurence. Het café had een groot scherm neergezet in de Jacobskerkhof waar het festival was te volgen.
De Jacobskerkhof stond afgeladen vol
De Jacobskerkhof stond afgeladen vol © RTV Utrecht / Sem van der Wal
Daar zagen uitzinnige fans hoe Nederland na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival won na een zenuwslopende finale. Het leidde tot een explosie van vreugde in het café waar het kijken van het festival een grote publiekstrekker is.
Songfestivalfans wachten in spanning af
Songfestivalfans wachten in spanning af © RTV Utrecht / Sem van der Wal
Bezoeker Tom kon amper geloven dat Laurence had gewonnen. "Ik kan wel zeggen dat ik blij ben, maar dat dekt de lading niet. Ik denk dat ik nog zoiets heb gevoeld in mijn leven. Nu kan ik rustig sterven," zegt hij.
De laatste minuten zijn bloedspannend
De laatste minuten zijn bloedspannend © RTV Utrecht / Sem van der Wal
Ook Rob en Mark konden de spanning haast niet aan toen de laatste punten werden uitgedeeld. "Het ging alle kanten op, maar het was echt super leuk!" zegt Mark. Rob had vooral ook veel complimenten voor Laurence. "Zijn stem was echt geweldig. Hij heeft de hele week fantastisch gezongen, echt heel goed!"
De ontlading is groot als Duncan Laurence de winst binnen heeft
De ontlading is groot als Duncan Laurence de winst binnen heeft © RTV Utrecht / Sem van der Wal
NPO Radio 2-dj Jeroen Kijk in de Vegte keek de finale ook bij de Utrechtse kroeg. Daar vertrouwt hij ook na de winst toe dat voor hem de overwinning een verrassing is. "Ik had helemaal nergens meer op gerekend, ik was bang voor een Champions League-ontknoping. Ik heb nog nooit zo'n spannende en hysterische ontknoping meegemaakt."
Songfestivalfans bij Café Kalff zijn uitzinnig blij na de winst