Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nachtmerrie voor winkelier Overvecht: "Na diefstal knock-out geslagen en ontvoerd"

UTRECHT - Een winkelier in het Utrechtse winkelcentrum Overvecht voelt zich negen maanden na een conflict met een dief nog altijd bedreigd en niet gehoord door de politie. De man betrapte afgelopen zomer een vrouw die schoenen stal en werd toen hij haar daar een week later ermee confronteerde door haar en een paar potige mannen bewusteloos geslagen. Daarna werd hij ontvoerd.

Sergen, die zijn achternaam liever niet noemt, wil na maanden afwachten zijn verhaal kwijt. Begin augustus 2018 was hij aan het werk in zijn winkel, toen hij merkte dat een vrouwelijke klant een aantal schoenen stal. Ze was hem te snel af, maar een week later, rond sluitingstijd, zag hij haar weer, in het gezelschap van een andere vrouw, in het winkelcentrum.

Uit de auto's stapten meerdere stevige mannen. Volgens mij ben ik bij de eerste klap knock-out gegaan."
Sergen, winkelier in Overvecht

TELEFOON

Om de winkeldief een kans te geven besloot Sergen haar te confronteren met haar wandaad. "Ik zei dat ze op camera stond en dat ze de schoenen nog terug kon geven", zegt hij. "Dan konden we de politie er buiten houden. Maar dat wilde de vrouw per se niet. Toen ik daarna wilde bellen, werd mijn telefoon uit mijn handen gerukt. De andere vrouw begon te telefoneren en binnen een paar minuten stopten er een aantal auto's om ons heen."

Dat werd het begin van de nachtmerrie voor Sergen. "Uit de auto's stapten meerdere stevige mannen. De stelende vrouw begon mij te slaan en alle anderen doken ook bovenop me. Volgens mij ben ik bij de eerste klap knock-out gegaan. Maar op de bewakingsbeelden is te zien dat ze daarna doorgingen met slaan."

Ik werd wakker op de bijrijdersstoel van mijn eigen auto met een onbekende man achter het stuur."
Sergen

AUTO

Sergen kwam weer bij op een onverwachte plaats. "Ik werd wakker op de bijrijdersstoel van mijn eigen auto. En ik keek naast me en daar zat een onbekende man achter het stuur. Hij had kennelijk de autosleutels uit mijn zak gehaald en me in mijn eigen auto gezet. Daarna is hij gaan rijden."

Het lukt Sergen amper om de hele route te herinneren die de onbekende man met hem heeft afgelegd. Hij bleek een hersenschudding te hebben. "Mijn hele shirt zat onder het bloed. En op een gegeven moment stopten we bij een woning. De man stapte uit en verwisselde mijn shirt. Mijn eigen shirt heb ik nooit meer gevonden. Nu heb ik dus een stuk bewijsmateriaal minder."

GEEN AANGIFTE DOEN

Uiteindelijk dumpte de man Sergen samen met zijn auto in de buurt van de Jaarbeurs Utrecht. "Toen de man uit mijn auto stapte, stond er een andere auto klaar met de eerder genoemde vrouwen. Daar stapte ook een andere man uit. Die zei dat hij de neef van de vrouw was en dat ik geen aangifte bij de politie mocht doen."

Tot die mensen gestraft zijn, blijf ik over m'n schouder kijken."
Sergen

Sergen weet niet meer hoe het hem is gelukt, maar hij wist toch achter het stuur van zijn auto te kruipen en het St. Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn te bereiken. Daar kwam hij op de spoedeisende hulp terecht. Volgens de artsen heeft hij geluk dat hij alleen een zware hersenschudding heeft opgelopen, zegt hij. "En dan hebben we het nog niet eens over mijn losgeslagen tanden en de wonden op mijn lichaam. Ik ben er nog goed vanaf gekomen."

VERDACHTEN OP HET OOG

De politie heeft intussen een aantal verdachten op het oog, maar na negen maanden is nog altijd onduidelijk of ze ook vervolgd worden. Sergen voelt zich niet meer op zijn gemak in zijn winkel. De opmerking van de neef blijft bedreigend. "Tot die mensen gestraft zijn, blijf ik over m'n schouder kijken."

RTV Utrecht heeft om het verhaal van Sergen te verifiŽren met diverse bronnen gesproken, die allen alleen vertrouwelijk op het incident in wilden gaan. Het is niet gelukt om te achterhalen wie de verdachten zijn en wat hun lezing van het gebeurde is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -