Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Tijdelijke skatebaan naar Jaarbeursplein, "ff de blitzzzz maken"

1/2
UTRECHT - Met vlot taalgebruik heeft CU2030 Utrecht de komst van een tijdelijke skatebaan bekend gemaakt. De komende twee zomers kunnen "sk8ters" en andere sporters "de blitzzzz" maken op het Jaarbeursplein. De aanleg van het skatepark is ondertussen begonnen.

Volgens het bericht op sociale media "ride je voor de zomer al lekker round" op het park. CU2030 Utrecht doet ook wat suggesties op het gebied van trucs. De "aciddrop met je alley-oop en je backside grab" bestaat echter niet in die combinatie volgens medewerker Matthieu van Skatestore Utrecht. De aciddrop is een beweging uit het computerspel Tony Hawk Pro Skater. "Die zie ik in het echt niet zo snel gebeuren", aldus de skateboardkenner."Dit is niet hoe skaters praten", vertelt Matthieu, terwijl op de achtergrond klanten in de winkel lachen om het gebruik van het cijfer 8 in het woord skater. "Het is niet zo dat wij zo aangesproken willen worden, en dan spreek ik even namens de hele skateboardgemeenschap." Skaten is ondertussen iets wat iedereen doet, zegt Mathieu. "Ik zou gewoon zeggen: "binnenkort opent er een skatepark op het Jaarbeursplein."

 Impressie van de skatebaan Impressie van de skatebaan | Foto: CU2030 Utrecht

CU2030 is een projectgroep van de gemeente Utrecht. Volgens een woordvoerder van de gemeente maken ze wel vaker creatieve berichten. "CU2030 heeft altijd een andere toon dan gemeente, het is een manier om het wat toegankelijker te maken."

Matthieu zou het woord blits overigens ook nooit als "blitzzzz" schrijven. "Ik gebruik dat woord überhaupt niet."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -