Kinderopvang: "Nieuwe Stint kost een hoop geld, maar alternatief is duurder"

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - Topkids Kinderopvang is blij dat Stint de weg weer op kan, maar directeur Mirella Saffrie vindt de 3000 euro aanpassingskosten wel veel geld. Het bedrijf heeft vestigingen in Utrecht, Soest en Maartensdijk.
Vandaag werd bekend dat de Stint definitief de weg weer op mag. De nieuwe Stint krijgt onder meer andere veiligheidsgordels en remmen.
"Wij vinden het heel fijn dat de Stint weer terugkomt. Het is toch de ideale oplossing om kinderen op te halen bij de scholen. Wij hebben het er graag voor over dat de bolderkar aangepast gaat worden en dat wij er weer fijn mee gaan rijden", aldus Saffrie.

ACHT KINDEREN

Het kostenplaatje is wel een tegenvaller, maar het had nog erger kunnen worden. Saffrie: "Het is een hoop geld maar als je een ander vervoermiddel moet gaan kopen ben je nog meer kwijt. Dus het is even een uitgave, maar we zijn daarna toch blij dat we hem weer kunnen gaan gebruiken."
Het is een hoop geld maar als je een ander vervoermiddel moet gaan kopen ben je nog meer kwijt
Topkids-directeur Mirella Saffrie
De Stint mag dus weer de weg op, maar minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil niet dat er meer dan acht kinderen in de elektrische bolderkar zitten. Eerst mochten er nog tien in en dat kwam kinderdagverblijven wel goed uit. Op een opvang mag een medewerker namelijk maximaal tien kinderen begeleiden.
Topkids Kinderopvang vindt het maximum van acht wel een tegenvaller. "Het is natuurlijk hartstikke jammer dat dat aangepast is. Nu moeten we met meer personeel de kindjes gaan ophalen. Dus ik hoop dat daar nog een vervolg opkomt", aldus Saffrie.

DODELIJK ONGELUK

De Stint werd vorig jaar van de weg gehaald na een dodelijk ongeluk in Oss. Er kwamen vier kinderen om het leven nadat een op hol geslagen Stint in botsing kwam met een trein op een overweg. Vijf andere kinderen en een begeleider raakten zwaargewond. Kort na het ongeluk kwam er een verbod op het gebruik van de Stint.
De onderzoeken van het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar het ongeval zijn nog niet afgerond. Als daaruit blijkt dat er ondanks de nieuwe regels iets "apert onveilig" is dan zullen er opnieuw aanpassingen plaatsvinden.