Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrecht stroomt vol voor zonnig paasweekend: "Hotels helemaal uitverkocht"

1/5
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Het paasweekend legt de toeristische sector in de provincie geen windeieren. Met het zonnige weer weten de dagjesmensen en stedentrippers Utrecht extra goed te vinden. "Alle accomodaties en hotels zijn stampvol en helemaal uitverkocht in Utrecht en de regio."

Dat heeft Cor Jansen, directeur van Utrecht Marketing, vanochtend laten weten op Radio M. "Ik denk dat het een combinatie is van het weer, het paasweekend, de Keukenhof en natuurlijk de geweldige ligging van de stad Utrecht en haar omgeving."

VERKEER

Dat veel mensen voor een paasuitje kiezen zorgt traditioneel voor een heuse exodus op de uitvalswegen. De ANWB meldt dat er vandaag rond 12.00 uur al ruim 400 kilometer file staat op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij. Gisteren werd volgens Rijkswaterstaat het paasfilerecord uit 2017 (439 kilometer) op 5 kilometer na niet geëvenaard.

Paasdrukte in de regio


KAMPEERSEIZOEN

Dit weekend wordt het heerlijk warm en zonnig weer. De temperatuur komt volgens Weeronline op de meeste plaatsen uit op 23 á 24 graden. Met dat mooie weer begint ook het kampeerseizoen. Verslaggever Robert Jan Booij was daarom vanochtend te gast op Camping Everstein bij Hagestein.

Eigenaar Adri van Houwelingen geeft aan dat hij veel heeft moeten doen om het terrein op tijd kampeerklaar te krijgen. "Afgelopen jaar was er weinig vorst, dus we hebben heel veel mollen moeten ruimen. Heel veel snoeiwerk, de waterkanten schoonmaken. Daar ben je gewoon druk mee."

Kampeerseizoen van start in Hagestein


Live vanaf de camping in Hagestein


 Kampeerders op de camping in Hagestein. Kampeerders op de camping in Hagestein. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

BEDEVAART

Gert-Jan Segers uit Hoogland viert Pasen op een speciale manier, laat hij weten via Twitter. De fractievoorzitter van de ChristenUnie loopt het laatste stuk van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje.


UITGAANSTIPS

Voor de mensen die nog niet weten hoe ze paasdagen cultureel kunnen invullen, gaf Cor Jansen vanochtend een aantal tips.

Zo is er van vandaag tot en met zondag het Werkspoorfestival, in de gerenoveerde Werkspoorkathedraal in Utrecht. "Het leuke is: alle drie de dagen zijn het vooral Utrechtse bands die optreden."

In het Centraal Museum is een expositie met eigentijdse kunst van Jessica Stockholder. "Zeer kleurrijk, zeer verrassend en zeker in combinatie met de collectie van het Centraal Museum de moeite waard."

Voor de sportievelingen is er op Tweede Paasdag de hardloopwedstrijd De Halve van De Haar, rondom het slot in Haarzuilens. "Een kasteelloop op een heel bijzondere plek." Bewegen én kunst combineren kan met de Stijlfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. "Overzichtelijk en goed te doen met de familie."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -