Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Celstraf voor Utrechter die studente aanreed

UTRECHT - De man die afgelopen september een studente aanreed in de Kaatstraat in Utrecht gaat voor tien maanden de cel in. Daarnaast hij is zijn rijbewijs drie jaar kwijt. De studente overleefde het ongeluk ternauwernood.

Het was niet de eerste keer dat Houssain van der V. de fout in ging. Het OM eiste daarom ook een ISD-Maatregel, maar daar ging de rechtbank niet in mee. ISD staat voor Inrichting Stelselmatige Dader en houdt een combinatie van celstraf en behandeling in. Die eis willigde de rechtbank niet in. "Als je hoort een ISD-maatregel van twee jaar, dan denk je misschien dat iemand ook twee jaar vastzit. Maar dat is niet het geval. Ook om die reden vindt de rechtbank die maatregel niet passend bij dit feit en bij deze verdachte. De rechtbank vindt dat deze verdachte echt vast moet zitten en dat hij dus een gevangenisstraf moet krijgen."

Volgens de rechtbank heeft Van der V. zich schuldig gemaakt aan een ernstig verkeersongeval. "Hij was onder invloed, hij reed 80 kilometer per uur waar je vijftig maar rijden", vertelt de persrechter. Daarnaast reed hij op een onoverzichtelijk kruispunt en was de verlichting niet in werking. "Dat betekent dus dat de verdachte een hoge schuld heeft gehad aan het verkeersongeval."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -